Вторият национален доставчик на услуги, който постигна оперативна съвместимост с Електронната система

...
Вторият национален доставчик на услуги,
който постигна оперативна съвместимост
с Електронната система
Коментари Харесай

От 14 август още един официален партньор на АПИ започва продажба на електронни винетки

Вторият народен снабдител на услуги, който реализира оперативна съвместимост с Електронната система за събиране на пътни такси на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ), стартира продажба на електронни винетки от 14 август. „ Конкорд Смарт Инфраструктура “ АД информира АПИ, че има намерение да стартира продажбата на е-винетки от 00:00 часа на 14 август 2019 година под търговската марка DigiToll – както на специално разработената онлайн платформа www.digitoll.bg, така и в партньорската мрежа на „ Интеркапитал груп “, позната с услугата „ Cashterminal ”, която разполага с над 1500 платежни терминални устройства в страната.

В края на юли „ Конкорд Смарт Инфраструктура “ АД потвърди оперативна съвместимост със системата на АПИ, съгласно Общите условия за Национални доставчици на услуги.

До момента АПИ има контракт за Национален доставчик на услуги с „ Интелигентни Трафик Системи “ ЕАД, с „ Телетол “ АД и с „ Конкорд Смарт Инфраструктура “ АД, като „ Телетол “ АД към момента не е постигнала оперативна съгласуемост със системата на АПИ и не може да продава електронни винетки. С въвеждане в търговска експлоатация на електронната система за събиране на пътни такси на база изминато разстояние трите регистрирани национални доставчика ще имат възможност да оферират и тол услуги след доказване на оперативна съвместимост с електронната система на АПИ.

В първата фаза от процедурата за регистрация на Национален снабдител на услуги е „ Иком “ АД. Дружеството желае да партнира единствено в събирането на тол такси.

Процедурата за кандидатстване и одобряване на националните доставчици на услуги е разказана в Закона за пътищата и Наредбата за изискванията, реда и правилата за създаване и функциониране на смесената система за таксуване на различните категории пътни превозни средства на база време и на база изминато разстояние. Първият стадий е подаване на заявление за регистрация, съгласно изисквания написани в Наредбата. След като е открито, че лицето дава отговор на условията, АПИ утвърждава неговото вписване в Национален електронен регистър на националните снабдители на услуги за електронно събиране на такси.

Съгласно Наредбата лицата, които са вписани в регистъра, могат да подадат заявление за осъществяване на тази активност. Процедурата за кандидатстване е отворена и всяко лице, което дава отговор на условията, може да подаде заявление. Процедурата и условията са идентични за всички претенденти, искащи да предоставят услуги и да бъдат народен доставчик на такива.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР