Вторият мандат трябва да бъде национален и да търси подкрепата

...
Вторият мандат трябва да бъде национален и да търси подкрепата
Коментари Харесай

Мария Габриел на Радев: Времето за преговори при първия мандат бе обединяващо

„ Вторият мандат би трябвало да бъде народен и да търси поддръжката на конституционното болшинство. Имаме единодушие с ПП–ДБ да излъчим министър-председател и зам. министър-председател на ротационен принцип “, съобщи номинираната за министър председател Мария Габриел при президента Румен Радев, на който върна празна директория за сформиране на държавно управление с първия мандат.

„ От името на парламентарната група ГЕРБ-СДС няма да позволи да има имена на хора, които не са резултат на открити и ясни диалози, на основата на правила и отговорности. А са резултат на подмолни сделки “, сподели Габриел.

От партията са открили, че обстановката в страната е сериозна и има потребност от управляващи, които да работят, тъй че жителите да имат доверие в тях.

„ Водих диалози с парламентарните групи на ПП-ДБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Различията ни с Българска социалистическа партия станаха очевидни на доста ранен стадий. Водейки диалози с другите партии, стана ясно, че можем да намерим сплотяващи старания, тъй че България да има постоянно държавно управление “, показа тя с президента.

На този декор времето за договаряния, свързани с първия мандат, Мария Габриел е виждала като „ сплотяващо време “, а не „ разделящо “.

Въз основа на общите цели резултатът е 48 часа интензивни договаряния с разсъдък, а не страст и единствена цел – България да има държавно управление.

Малко по-рано ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ оповестиха, че са подготвени да излъчат министър председатели от двете обединения на ротационен принцип. Това стана ясно по време на взаимна конференция на двете обединения.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР