Вторият конвой с френска военна техника, състоящ се от рота

...
Вторият конвой с френска военна техника, състоящ се от рота
Коментари Харесай

Конвой френски танкове пристигна в Румъния

Вторият ескорт с френска военна техника, състоящ се от рота с танкове " Льоклер ", дойде с железопътен превоз до гара Воила в окръг Брашов, заяви румънското Министерство на защитата, представено от Аджерпрес.
Военната техника е влезнала в страната още в понеделник през граничния пункт Куртич в западния окръг Арад (на границата с Унгария). Тя ще добави военно-техническото съоръжение на Бойната група на НАТО (Battle Group Forward Presence-BGFP), ситуирана в базата Чинку в окръг Брашов, показва цитираният източник.
Първият ескорт с френска военна техника, състоящ се от бронетранспортьори, дойде в Румъния на 23 октомври.
Министерството на защитата припомня, че Бойната група на НАТО (BGFP) в страната бе формирана през месец май посредством трансформирането на многонационални съюзнически детайли в границите на Силите за отговор на НАТО, дислоцирани в северната ни съседка.
По предложение на Франция, която пое ролята на рамкова страна, разположеният в Румъния френски батальон, считан за острието на Силите на НАТО с доста високо равнище на реагиране (VJTF), образува BGFP на румънска територия, интегрирайки на ротационен принцип сили на Белгия и Нидерландия. Бойната група способства за усилването на военното съдействие на Румъния с Франция и за подсилване на сигурността на евро-атлантическото пространство в Източния фланг. Сътрудничеството със стратегическите сътрудници и съществуването на територията на страната на значими бойни структури спомагат за подобряването на отбранителния и възпиращ потенциал в подтекста на войната в Украйна и рецесията в Черноморския район, се отбелязва в известието.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР