Вторият градски фестивал по паркур – фрирън, стрийт фитнес, баскетбол

...
Вторият градски фестивал по паркур – фрирън, стрийт фитнес, баскетбол
Коментари Харесай

Безплатен алпийски тролей, стрийт фитнес и фрирън на Ърбан фестивала в събота

Вторият градски фестивал по паркур – фрирън, стрийт фитнес, баскетбол 3х3 и алпийски тролей са огромните атракции на следващия фестивал „ Спортувай в твоя град “, плануван за тази събота, 11 юли, от 16 до 20 ч. в Княжеска градина до Орлов мост. Събитието се провежда за девета поредна година, като в последните шест непроменяемо е част от самодейност „ София – европейска столица на спорта “. За повторно обаче в него се включват най-нашумелите шлагерите в последно време в ърбан дисциплините: стрийт фитнес и паркур - фрирън.
Това лято всички интензивности са разположени в сетове в Княжеска градина до Орлов мост. Най-близо до сцената ще бъде зоната за паркур – фрирън, един спорт, който мощно набира известност и напълно скоро се чака да бъде признат в олимпийската стратегия. Там осъществяванията ще стартират в 16 ч., само че загревките ще са от обяд.

Малко по към бул. „ Цар Освободител “ е мястото за стрийт фитнес фанатиците, които още веднъж са подготвили неповторимо шоу с доста музика и изключителна динамичност. Началото е в 16 ч. Най-добрите майстори, измежду които именитият гимнастик Йордан Йовчев ще бъдат на линия, а всеки може да се опитва и да получи скъпи препоръки.
Също в 16 ч. ще стартира и шампионатът по баскет 3х3, който още веднъж ще събере част от най-хубавите градски отбори. Атракциите се допълват от алпийския тролей, който ще бъде обтегнат на две особено построени платформи в пространството пред монумента. По въжето ще могат да се спускат гратис всички искащи под погледа и наставленията на един от най-хубавите алпинисти на България Дойчин Боянов, изкачил без О2 най-високият връх на планетата Еверест.
Най-добрите майстори от всички спортове и интензивности ще се съберат пред особено построената сцена за тържественото разкриване в 17.00 ч. Участниците ще бъдат поздравени от олимпийскитя медалист Йордан Йовчев, от алпиниста Дойчин Боянов, от новата млада звезда на българския спорт Йоана Илиева, която прави същински възторг в международната фехтовка. Талантливата българка стана предходната година европейска шампионка на сабя при дамите до 20 години. На шампионата за девойки и младежи в Хърватия тя записа общо 11 победи. Това е най-големият триумф на българската фехтовка и първа купа от състезание от сходен сан след ерата „ Васил Етрополски “. Тази година красивата спортистка е лице на самодейност „ София – евростолица на спорта “.

Гости на ърбан фестивала „ Спортувай в твоя град “ ще бъдат и други известни български спортни звезди и известни персони. Всички събития ще бъдат съпроводени с доста музика и занимателни осъществявания.
Не пропускайте огромната атракция тази събота от 16 до 20 ч. в Княжеската градина до Орлов мост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР