Вторият град в България отново ще остане без автобусни спирки

...
Вторият град в България отново ще остане без автобусни спирки
Коментари Харесай

Пътници бият тревога: Пловдив остава без спирки заради ванда...

Вторият град в България още веднъж ще остане без автобусни спирки след няколко години, в случай че не се постави завършек на всеобщия вандализъм.

Десетки заслони в Пловдив са потрошени, откри екипът на „ Марица “. Наши читатели, които пътуват постоянно в градския превоз, сигнализират непрекъснато за нови зулуми на хулиганите, които чупят с камъни и павета спирките по тъмна доба. Очевидно са безпомощни да си намерят потребно занятие, а и няма кой да ги залови и да накаже.



Счупени заслони има на бул. „ Шести септември “, „ Димитър Талев “, „ Александър Стамболийски “, както и на доста други улици и булеварди. Месеци наред без стъкла е спирката на бул. „ Христо Ботев “ при кръстовището с ул. „ Любен Каравелов “ в посока към Младежкия рид.

Само покрив и седалка са оживели след офанзивата на безделниците на бул. „ Санкт Петербург “ сред „ Метро “ и кръстовището на ВСИ в посока център.

Преди години над 360 спирки в Пловдив бяха отдадени на концесия. Концесионерът подмени ръждясалите железа с нови структури и по контракт има задължението да заплаща годишни вноски в общинския бюджет и да поддържа спирките. От своя страна община Пловдив има ангажимент да управлява по какъв начин се съблюдава договорът.



Пътниците към момента помнят в какво тъпо положение бяха градските спирки преди време. И предвиждат, че ще се върнем на същото състояние, в случай че не се вземат ограничения.

Снимки: Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР