Втори пик на COVID-19 се наблюдава в България и други

...
Втори пик на COVID-19 се наблюдава в България и други
Коментари Харесай

Д-р Михаил Околийски, СЗО: Наблюдаваме втори пик на COVID-19 в България

Втори пик на COVID-19 се следи в България и други страни по света. В някои страни се следи в действителност в началото развиване и разпространяване на COVID-19. Това са страните от Латинска Америка. Притеснение будят и страните от Южна Африка, където се чакат компликации с посрещането на нуждата от по-интензивни грижи за хората, които се разболяват. Това разяснява в изявление за " Фокус " доктор Михаил Околийски, представител на СЗО за България.

В страни, които първоначално се справяха по-добре с вируса първоначално, в този момент се следи увеличено разпространяване. Една от тези страни за жалост е България. Всъщност тези последни две седмици виждаме едно пиково увеличение на новите случаи, само че може би това е част от първата вълна, когато с помощта на ограниченията, подхванати от хората и държавното управление, вирусът беше държан под по-добър надзор. След разхлабване на ограниченията хората си помислиха, че са преодолели тези провокации, този проблем и бързо се върнаха към старите си привички, изясни доктор Михаил Околийски.

Той е безапелационен, че ограниченията не би трябвало да бъдат занемарявани и всеки един от нас би трябвало да прояви отговорност и да се пази. Никой не е застрахован от коронавирусната зараза. COVID-19 съществува и рискът е доста огромен, предизвести за следващ път доктор Михаил Околийски.

Рекордно е нарастването на случаите на ковид в световен мащаб, заяви в това време СЗО. Общият брой през вчерашния ден е повишен до 183 020 за 24 часа, съобщи Ройтерс. Най-голямото нарастване е в Северна и Южна Америка, с над 116 000 нови случаи, съгласно ежедневния отчет за световната обстановка. Общият брой на всички открити случаи в света от началото на пандемията досега към този момент е над 8,7 милиона, а умрелите са над 461 000 умряли. Предишният връх за нови инфектирани беше регистриран на 18 юни - 181 232, припомння Българска телеграфна агенция.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР