Втори пакет с хуманитарна помощ за Украйна ще замине от

...
Втори пакет с хуманитарна помощ за Украйна ще замине от
Коментари Харесай

Кипър изпраща втора партида хуманитарна помощ за Украйна

Втори пакет с филантропична помощ за Украйна ще замине от Кипър през днешния ден. В четвъртък украинският президент Володимир Зеленски ще приказва пред кипърския парламент на изключителна негова сесия.

Кипър изпраща на украинския народ медикаменти, здравно съоръжение, материали за гражданска отбрана /спални чували, одеяла и други/, предмети за персонална хигиена, предоставени от Кипърския Червен кръст, както и храни, дарени от жители, организации и компании.

Кампанията за събирането им бе осъществена посредством особено разкритите над 40 пункта в цялата страна.

Първият транш от 150 тона филантропична помощ за Украйна бе изпратен при започване на март.

Две кипърски филантропични задачи към този момент работиха в спешния регион в поддръжка на украинските бежанци. Църковна задача, водена от митрополита на Тамасос и Оринис – Исайа, бе на полско-украинската граница, а шестчленен медицински екип от организацията „ Лекари-доброволци на Кипър ” пое обслужването на мобилно лечебно звено на румънско-украинската граница. Подготвят се още две медицински задачи, които ще бъдат изпратени на границите на Украйна с Молдова и с Полша.

Украинският президент Володимир Зеленски ще приказва пред кипърския парламент посредством видеообръщение на особено свикана сесия в четвъртък.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР