Втори месец медиците в Институт Пирогов са оставени без заплати,

...
Втори месец медиците в Институт Пирогов са оставени без заплати,
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Втори месец медиците в Пирогов са оставени без заплати

Втори месец медиците в Институт " Пирогов " са оставени без заплати, оплака се доктор в основното незабавно звено пред кореспондент на Lupa.bg. Оказва се, че част от сътрудниците му, както и медсестрите и санитарите са били оставени без пукнат грош тъкмо преди Великден, а вътрешните клюки, че ще има допълнения към възнагражденията под формата на бонуси, са се оказали цялостно менте.

Заради неяснотите към новия рамков контракт, подписан с Министерство на здравеопазването, както и поради рестриктивните мерки, които се постановат върху парите за лечебните заведения, а в това време изборното повдигане на парите за съответни клинични пътеки, са докарали личния състав на най-голямата незабавна болница у нас до просешка сопа.

" Всички опират до нас, връщат заболели деца от 3-4 прилежащи клиники и ги препращат към нас без да е ясно за какво, а ние не сме виждали заплати втори месец ", оплака се медикът.

Поредното неодобрение на пироговци идва на фона на недоволствата, че възнагражденията им, спрямо други столични лечебни заведения от ранга на ВМА и частните, са мизерни.



И готвят масирани митинги против управлението в лицето на проф. Иван Поромански. Из коридорите на института се чували апели за връщането на поста на депутата от ГЕРБ проф. Асен Балтов, който и до момента следи под лупа протичащото се в болничното заведение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР