Втори масов протест в Белград под мотото Сърбия срещу насилието.

...
Втори масов протест в Белград под мотото Сърбия срещу насилието.
Коментари Харесай

Протест в Сърбия срещу насилието и безнравствеността в медиите

Втори всеобщ митинг в Белград под мотото " Сърбия против насилието ". Той е предизвикан от двете всеобщи стрелби в страната, при които бяха убити общо 17 души, от които 8 възпитаници, а 20 души бяха ранени.

Гняв в Белград против ролята на телевизионните риалити стратегии в основаването на просвета на принуждение. Голяма част от хората ги упрекват, че са повлияли за стрелбите, които потопиха Сърбия в тъга и печал предходната седмица.

Протестиращите упорстват за оставки, в това число на вътрешния министър и на началника на сръбското разузнаване. Исканията бяха прочетени на моста " Газела ", който беше блокиран за два часа.

" Спрете насърчаването на насилието в общественото пространство. /ръкопляскания/Нашите претенции са за неотложно освобождение на всички членове на Съвета за електронни медии, неотложно унищожаване на риалити излъчвания и излъчвания, приканващи към принуждение, експанзия и порочност в народен ефир ", съобщи един от уредниците на митинга.

Сръбската съпротива упорства още за лишаване на националните честоти на ТВ Пинк и ТВ Хепи, а на предходния си митинг показаха вчерашния ден като краен период за осъществяване на настояванията им.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР