Втори ден тече акцията за събиране на стари гуми в

...
Втори ден тече акцията за събиране на стари гуми в
Коментари Харесай

София бори мръсния въздух с акция за събиране на гуми

Втори ден тече акцията за събиране на остарели гуми в столичния регион “Овча купел ”. Целта на самодейността е да се понижи опцията този тип боклук да се изхвърля и гори безсистемно, и по този начин да замърсява околната среда, оповестиха от Столична община.

За удобството на жителите са открити три краткотрайни стационарни пункта на следните адреси: ж.к “Овча купел ” 1, ъгъла на бул. “Президент Линкълн ” № 55 и ул. “Зеленика ”– Автокозметичен център “Портокал ”; Автопаркинг- ж.к “Овча купел ” 1, бул. “Президент Линкълн ”, против бл.431; Павилион – ж.к. “Овча купел ” 2, кръстовището на бул. “Президент Линкълн ” и ул. “Петър Димков ”.

За кв. ”Суходол ”, кв. ”Горна баня ”, с. Мало бучино и остарялата част на “Овча купел ” има мобилен пункт като на телефон: 0882-271-218 може да подадете информация за точния адрес, от които би трябвало да се вземат гумите, прецизират от градската администрация.

Междувременно Европейската организация по околна среда пусна нов интернет портал с информация за качеството на въздуха в действително време.

Със светлосини точки на картата на Европа са маркирани местата, където качеството на въздуха е положително, а с тъмночервени, където въздухът е най-мръсен. Очаквано в България тъмночервените точки са повече от тези в други страни. Пред нас се подрежда единствено Македония, където съгласно данните въздухът се задържа най-дълго време замърсен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР