Втори ден на протести пред сградата на болница Пирогов, организиран

...
Втори ден на протести пред сградата на болница Пирогов, организиран
Коментари Харесай

Продължава протестът пред „Пирогов“ заради случая „Даная“

Втори ден на митинги пред постройката на болница " Пирогов " , проведен от майката на 15-годишната Даная - Ани Стоянова . Тя изиска министър председателят Николай Денков да в профил шефа на лечебницата , до момента в който не завърши проверката на събитията към гибелта на щерка ѝ.

15-годишната Даная , която страдаше от хематологично заболяване, изпадна в мозъчна гибел напролет на 2023 година По думите на майката Даная е оставена без профилирано наблюдаване и не ѝ е била предписана съответна терапия. 

Премиерът Николай Денков също разяснява случая преди няколко дни: " Докато няма резултати от инспекцията , които да демонстрират, че нещо не е редно , аз персонално разгадавам на презумпцията за непорочност . Докато няма умозаключение за лекарска неточност, аз считам, че лекарска неточност няма ", посочи той. 

Майката на Даяна отговори на коментара му: Как да има справедлива инспекция, до момента в който този човек е на поста си? Нима не е ясно, че може да манипулира същата тази инспекция? Ако това продължи с години, значи ли това, че Димитров би трябвало да остане на поста си и да продължи да върти схеми с милиони, схеми, които костват човешки животи? "

Ето какво написа в своя Фейсбук профил Кремена Кунева, ръководител на Фондация " Даная ":



" Докато подготвяхме доклад за диалога,  извършен в Пирогов, бяхме поканени на изключителна среща с Председателя на здравна комисия в Народното събрание - проф. Ангелов. След това трябваше да подготвим 16 страници документи и отговори до доста медии. Прибираме се в този момент, скапани и премръзнали. Утре заран ще дадем информация и за двете срещи, а в това време продължаваме да желаеме отстраняването на шефа на Пирогов. Причините са същите. Лошо ръководство на процесите в болничното заведение и опция за манипулиране на обективно следствие по случая Даная. Той не желае да си тръгне, тъй като счита, че си прави работата отлично и изтъквам няма да напусне под “натиск ".  По тази причина митинга с настояването за оставката му ще продължи и на следващия ден пред Пирогов от 12:00 до 14:00. Ако няма резултат, евентуално от сряда митингът ще продължи пред Министерство на здравеопазването от 17:30 до 19:30. Благодарим на всички за голямата поддръжка! ", написа тя в обществените мрежи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР