Втората Световна война е изключително повратен момент в историята на

...
Втората Световна война е изключително повратен момент в историята на
Коментари Харесай

Как щеше да изглежда светът, ако Германия беше спечелила Втората Световна война

Втората Световна война е извънредно преломен миг в историята на света. Използването на съвременно оръжие, нови подходи на война, осъществяването на един геноцид и достигането на нова политическа идеология, доказваща доста съществено по какъв начин ще продължи да се движи света в идващите няколко години, на практика потвърждава, че човешката природа е достигнала нови равнища на еволюция и както постоянно сме подозирали, желанията на един човек могат да трансформират хода на историята за негативно време. Въпросът обаче остава, в случай че Германия беше спечелила войната, какво щеше да се случи по-късно?

Нека стартираме от запад на изток и обърнем внимание на Англия. При всички положения, островната страна щеше да бъде анексирана и имайки поради, че до някаква степен има прилики с арийската раса, можем умерено да имаме вяра, че англичаните бързо ще осиновят фашистката концепция и ще повдигнат държавно управление, което директно да бъде подчинено на Германия. Франция продължава да съществува на хартия и носи името Виши Франция, само че нищо повече от това, тя остава подмолно следена от Германия и постоянно би трябвало да бъде слепият сътрудник, който се подчинява абсолютно, демонстрирайки някаква форма на независимост. Очевидно Хитлер към момента помни унижението и думите „ Бошите ще платят за всичко! “.

Що се отнася до Полша и страните Лихтенщайн и Люксембург, те вечно ще изчезнат. Имайки поради, че самият Хитлер е желал само и единствено да реши полския въпрос, който по-късно прераства в световна война, не можем да чакаме по-различна орис. Междувременно България, Румъния и Финландия, като сътрудници и съдружници на страната ще получат това, което постоянно са желали, в тази ситуация с България – което постоянно е било лична територия, преди да дойдат другите познати контракти за съкращаване на територия. В следствие страните при всички положения щяха да бъдат покровителствани, само че до момента в който са правилни на Германия. Унгария ще бъде анексирана поради ресурситите си, а Норвегия, без значение дали желае или не – остава заличена и експлоатирана. Югославия ще бъде разграничена сред Германия и Италия, Гърция престава да съществува и става директна територия на Италия за основаването на новата Италианска империя.

Междувременно рецесията на Балканите в никакъв случай нямаше да се случи, както и разпадането на Югославия, тъй като изначално нямаше да я има. Испания, Португалия и Швейцария биха могли да запазят своята индиферентност, само че при всички положения германците резервират контрола върху Гибралтар. Близкият изток остава под контрола на Саудитска Арабия, която получава териториите на сегашен Израел, както и надзор над петролните находища. Междувременно радикализацията над Персия (Иран), в никакъв случай няма да се случи, а Ирак и Сирия остават под надзор на халифатско държавно управление, с доста малко пространство за независимост. Централна и Северна Африка не престават да бъдат колонии на Германия, Италия и Виши Франция.

Расовата политика там ще бъде извънредно сурова и няма да има амнистия за никого. Южна Африка е посрещнала нацистите добре, затова ще има някакви шансове да получи избрана форма на независимост. Продължавайки на Изток, прекосяваме със съществуването на слаба и на практика жалка форма на Русия, до момента в който Съветският съюз от дълго време е предаден, опустошен и на практика не действителен. Предстои втора съветска гражданска война, само че този път цел ще бъдат всички социалисти и висши партийни членове на партията. На нейно място се слага псевдо-демократична страна, която е директно подчинена на Германия и в никакъв случай повече не си фантазира освен това от фиктивно наличие.

Комунистическият Китай в никакъв случай не се случва, а в това време светът не става очевидец на Корейската и Виетнамската война. Япония въпреки всичко губи войната и продължава да съществува на територията, която познаваме през днешния ден, атомните бомби въпреки всичко падат върху нея, Филипините са освободени, Малайзия и Индонезия са възобновени, а американските сили имат мощно наличие в Пасифика, до момента в който Англия има Сингапур, Австралия и Нова Зеландия.

Северна Америка продължава своето битие заради простата причина, че в никакъв случай не е била интерес на нацистите. Съединени американски щати продължава да съществува, само че води Студената война с Германия, вместо със Съветския Съюз. Канада приема вероятно някогашното кралство на Англия и разрешава страната да оперира на избрани територии. При гибелта на Хитлер, която би трябвало да се случи някъде през 70-те или 80-те години на предишния век, на практика припомня доста на разпределянето на властта в Русия. Има възможност, в която нацистките водачи биха признали холокоста през 90-те години на предишния век и вероятно може да предложат някаква форма на репарация. 2000-та година може да предложи различен водач, който по образеца на Горбачов да търси някаква форма на по-добри връзки с всички останали народи.

Централна и Южна Америка няма да бъдат наранени, тъй като по този начин или другояче висшите членове няма да избягат там. Междувременно Куба ще бъде окупирана от Германия, както и някои страни в Южна Америка, чиято политика до този миг припомня на немския режим. И последният взор остава ориентиран към Антарктика, който както постоянно ще бъде поделен сред Германия и Съединени американски щати. Интересно наблюдаване е, че техниката на германците можеше да изпревари доста основаването на галактически апарати и спътници за по-бързото постигане на Луната, в случай че въобще това е част от тяхното полезрение.

Заглавна фотография: By Bundesarchiv, Bild 102-09042 / CC-BY-SA 3.0, CC BY-SA 3.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5414428

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР