Втората степен на китайска ракетата-носител, която пада неконтролируемо към Земята,

...
Втората степен на китайска ракетата-носител, която пада неконтролируемо към Земята,
Коментари Харесай

18 тона тежи китайската ракета, която пада неконтролируемо към Земята

Втората степен на китайска ракетата-носител, която пада неконтролируемо към Земята, евентуално ще навлезе в земната атмосфера южно от Индонезия в региона на Тиморско море, заяви Роскосмос. Очаква се това да стане към 2.30 през нощта наше време. Американските военни не плануват да унищожат китайската ракета, разгласи шефът на Пентагона Лойд Остин на фона на опасения, че отломките може да паднат в обитаем регион. Китай дефинира рискът като " извънредно дребен ".

Втората степен на китайската ракета-носител тежи 18 тона и няма средства за интензивно маневриране. В момента пада неуправляемо по неправилна орбита като непрестанно губи скорост. Стартът от предходната седмица изведе на орбита първия от общо три модула на бъдещата китайска галактическа станция. Тази седмица падащата ракета беше снимана в нощното небе над Капитолия.

" Това разкрива обстоятелството, че тези от нас, които работят в галактическата област, са длъжни или би трябвало да са длъжни да работят по безвреден и премислен метод, като регистрират сходни условия при обмисляне на интервенциите ", сподели министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

Китай посочи, че заличаване в атмосферата е общоприета процедура с минимални опасности.

" Ракетата има характерен дизайн и множеството съставни елементи ще бъдат унищожени от триенето при нахлуване в атмосферата. Вероятността да нанесе вреди на авиацията или на хора на земната повърхнина е извънредно ниска ", сподели представителят на Министерство на външните работи на Китай Уанг Уенбин.

Световният океан покрива 70 на 100 от нашата планета и прогнозите за рухване там са оправдани. При най-лошия, само че и минимум евентуален сюжет, ракетата може да се разбие в обитаем регион или върху транспортен съд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР