Втората ракета на България при мъжете Димитър Кузманов стартира с

...
Втората ракета на България при мъжете Димитър Кузманов стартира с
Коментари Харесай

Перфектен Кузманов не остави шансове на бивш топ 50 играч и е 1/8-финалист в Прага!

Втората ракета на България при мъжете Димитър Кузманов започва с безапелационен триумф в поредни сетове присъединяване си на Чаланджъра в Прага. Българинът бе в серия от две следващи провали, само че през днешния ден бе праволинеен против някогашния №49 и сегашен №251 в света Иля Марченко, с цел да затвори срещата в своя изгода след 6:1 6:3. Така нашето момче продължава към осминафиналната фаза на надпреварата2, където го чака конфликт с някого всред Рикардо Бонадио и втория подложен в схемата Нуно Боржеш.

Още от откриващите минути на дуела Мико бе по-стабилният от двамата, който постановяваше темпото в разиграванията и справедливо осъществя първия пробив в мача, оттегляйки се на почивката с задатък от 3:0. Той продължи да бъде непогрешим от всеки ъгъл на корта, до момента в който неточностите от противниковата половина валяха една след друга, заради което се стигна до втори брейк в актива на пловдивчанина, който скоропостижно прибави дебютния сет към своята сметка.

Във втората част двамата тенисисти на два пъти си размениха по един пробив, преди Кузманов да наложи цялостен надзор върху протичащото се на корта. В седмия гейм родният ни представител още веднъж завоюва подаването на противника си, което се оказа повратната точка в сета. Изпълнен с убеденост, българинът не разреши нито момент повече разконцентриране и не след дълго дублира пробива си преднина, с цел да постави завършек на срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР