Втората ракета на България Димитър Кузманов ще се изправи срещу

...
Втората ракета на България Димитър Кузманов ще се изправи срещу
Коментари Харесай

Кузманов ще играе с квалификант на старта на София Оупън, Лазаров среща чех

Втората ракета на България Димитър Кузманов ще се изправи против квалификант в първия кръг на шампионата от сериите АТП 250 в София, който стартира на следващия ден. Това отреди жребият, който бе теглен през днешния ден с присъединяване на самия Кузманов. При триумф в първия си мач, Кузманов ще срещне сърбина Душан Лайович или седмия подложен Джак Дрейпър от Англия.

Както е известно, Григор Димитров е трети подложен в главната скица и почива в първия кръг, а първият му противник ще бъде един всред шведа Микаел Имер и Иля Ивашка от Беларус, до момента в който възможен негов конкурент на четвъртфиналите е норвежецът Холгер Руне, номер 7 в схемата.

Третият ни представител в схемата Александър Лазаров ще премери сили с чеха Иржи Лехечка на старта, а спечелилият ще играе с четвъртия подложен Лоренцо Музети от Италия. Първи подложен в София е първенецът от последните две издания Яник Синер, а втори - испанецът Пабло Кареньо Буста.

" Турнирът в действителност е извънредно мощен и може би има по-благоприятен чоп, само че не и елементарен чоп, всички са доста положителни тенисисти, даже и тези в квалификациите ", разяснява Кузманов, който самичък изтегли своя противник. " Моята цел е да затвърдя формата, в която се намирам през цялата година. Надявам се да затвърдя успеха си от предходната година и към този момент идната цел е да задмина това. Най-хубавото нещо, с изключение на всички положителни тенисисти, които ще играят, е, че почитателите се завръщат в залата. Винаги когато Григор е в България и играе, това е най-хубавото нещо. Това стимулира всички спортисти, нас, почитатели, подрастващи, това е реклама за България ", добави той.

България има двама представители и в квалификациите на шампионата, където присъединяване ще вземат Адриан Андреев и Пьотр Нестеров. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР