Втората по големина икономика в света отново ще бъде напусната

...
Втората по големина икономика в света отново ще бъде напусната
Коментари Харесай

От кои държави бягат най-много милионери?

Втората по величина стопанска система в света още веднъж ще бъде напусната от максимален брой милионери тази година, съгласно ново изследване. Доклад на консултантската компания за капиталова миграция Henley & Partners демонстрира, че Китай ще загуби най-големия брой милионери тази година заради миграцията, която е по-голяма спрямо която и да е друга страна.

Данните на компанията демонстрират, че 10 800 богати хора са мигрирали от Китай през 2022 година, а други 13 500 се чака да изоставен страната тази година. Това не е проблем, почнал с пандемията от ковид, а продължава през последните 10 години.

Д-р Юрг Щефен, основен изпълнителен шеф на Henley & Partners, споделя, че през последното десетилетие има постоянен растеж на милионерската миграция, като световните данни за 2023 година и 2024 година се чака да бъдат надлежно 122 000 и 128 000 души.

Като цяло трендовете за миграция на благосъстояние наподобява ще се върнат към моделите отпреди пандемията тази година. Австралия си възвърна първото място по чист приток, както беше пет години преди експлоадирането на Коронавирус, а Китай следи най-големите чисти изходящи потоци, както до момента всяка година за последното десетилетие. Забележителните изключения са някогашните най-големи магнити за благосъстояние, Обединеното кралство и Съединени американски щати ”, споделя той.

Пиковият чист произлязъл поток в Обединеното кралство беше 2017 година, след референдума за Брекзит през 2016 година Преди това страната се радваше на чист позитивен приток на милионери. Докато чистите " загуби " спаднаха леко сред 2017 година и 2019 година, прогнозата за 2023 година демонстрира, че сега е в ход доста по-значително овакантяване на милионери.
Големите губещи
Индия ще загуби 6500 милионери тази година, което е понижение с 1000 по отношение на напусналите страната през 2022 година, само че този брой я слага на второ място след Китай по приключване на милионери, съгласно прогнозите на Henley & Partners.

Това обаче не би трябвало да провокира безпокойствие, защото

Индия създава доста повече нови милионери, в сравнение с губи от миграцията “, показва Андрю Амоилс.

Други азиатски страни също ще станат очевидци на овакантяване на милионери. Очаква се Хонконг да загуби 1000 тази година, а Южна Корея и Япония, надлежно 800 и 300. Докладът демонстрира, че жителите на Хонконг са напускали града всеобщо предходната година – заради Covid-19 рестриктивните мерки и това, което те виждат като ерозия на демократичните правила, се показва в отчета.

Въпреки политическите безредици и икономическата неустановеност поради войната на Москва против Украйна, упованията са Русия да загуби 3000 милионери тази година, което е внезапен спад от 8500 през 2022 година
Приток на милионери
И по този начин, упованията са Австралия да притегли най-високия чист приток на милионери през 2023 година - 5 200. Въпреки че Обединените арабски емирства пада до второ място след рекордния си приток през 2022 година, към момента се чака да се радва на впечатляващо чисто идване на 4 500 нови милионери тази година. Сингапур се подрежда на 3-то място с чист приток от 3200 души, най-високият връх в историята, следван от Съединени американски щати с предстоящ чист приток от 2100 милионери.

Западните народи като цяло остават привлекателна дестинация за милионерите, съгласно изследването, като в топ 10 попадат Съединени американски щати (с 2100 предстоящи милионери), Швейцария (1800) и Канада (1600).

Има постоянен растеж на милионерската миграция през последното десетилетие, като световните цифри за 2023 и 2024 година се чака да бъдат надлежно 122 000 и 128 000 “, отбелязва Юрг Щефен, основен изпълнителен шеф на Henley & Partners.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР