Втората от поредицата консултации при президента започна. На нея бяха

...
Втората от поредицата консултации при президента започна. На нея бяха
Коментари Харесай

ГЕРБ при президента: Трябва да се търсят устойчиви решения за България

Втората от поредицата съвещания при президента стартира. На нея бяха поканени народни представители от ГЕРБ. Партията представляваха Десислава Атанасова, Кирил Ананиев, Томислав Дончев, Деница Сачева и Костадин Ангелов. Те обявиха, че са подготвени да вземат участие в консултациите за справяне с рецесиите в страната, само че това не трансформира тяхното мнение, че не вижда по какъв начин може да се образува устойчиво болшинство и държавно управление.

“Вашата политическа мощ към този момент съобщи, че не вижда капацитет в 47-то Народно събрание за лъчение на стабилно управническо болшинство. В същото време хората чакат решение на техните проблеми. Голяма част от тях не се коренят от в този момент, а от предходни ръководства. Вие, с вашия огромен парламентарен и управнически опит, осъзнавате какво значи тъкмо - в такива сериозни моменти да се отива на избори, да оставаме без парламент. Как вие виждате, и около въпроса за властта, да се решат проблемите на хората?”, попита президентът Румен Радев.

“Фактът, че сме тук и осъзнавайки, че страната се намира в серия от рецесии, поемаме отговорност да намерим решения по какъв начин страната да излезе от тези рецесии. През миналите няколко седмици нашата парламентарна група оферираше такива решения и добре, че Народно събрание в огромната си част, ги подкрепи”, сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя даде образец с предлагането за обезщетенията на бизнеса, мораториума за цената на електрическата енергия за битовите консуматори и тавана на цените на горивата.

“Трябва да се търсят устойчиви решения за България. Готови сме да участваме в консултациите за търсене на излаз от рецесиите. Това обаче не значи, че нашето мнение се е променило”, съобщи Атанасова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР