Втората година от пандемията на COVID-19 може да бъде по-трудна

...
Втората година от пандемията на COVID-19 може да бъде по-трудна
Коментари Харесай

СЗО: Втората година от пандемията на COVID-19 ще е по-трудна от първата

Втората година от пандемията на COVID-19 може да бъде по-трудна за човечеството от първата. Това мнение изрази по време на сесия за въпроси и отговори в Twitter на Световната здравна организация (СЗО) шефът на нейните незабавни стратегии Майкъл Райън, предава ТАСС. 

" Навлизаме във втората година [от пандемията] и може да е доста по-трудно поради динамичността на разпространяването на ковид “, сподели той. Райън обърна внимание на обстоятелството, че информацията, получена от СЗО през последните две седмици, допуска, че заболеваемостта „ е достигнала връх още веднъж ".

През миналата седмица в света са регистрирани към пет милиона нови случая на коронавирусна зараза и над 85 хиляди смъртни случая. Освен това Северна и Южна Америка съставляват повече от половината от всички случаи в света за седем дни и повече от една трета са в европейския район. Нарастване на заболеваемостта е регистрирано и в района на Западния Тихи океан, Африка и Източното Средиземноморие. 

" Северното полукълбо претърпява пандемия " съвършена стихия ", сподели Райън, отбелязвайки " композиция от фактори, довели до увеличение на предаването в доста страни ".

" Това са по-специално скупчванията на хора на закрито през студения сезон. Освен това в някои страни, в това число Англия и Ирландия, циркулират нови варианти на ковид, които сигурно способстват за предаването на инфекцията. Така в този момент работят същите " мотори "  на разпространяването на вируса, както през миналата година, само че към тях са добавени нови ", съобщи шефът на СЗО. 

На собствен ред специалистът на СЗО Мария ван Керхове съобщи по време на сесия за въпроси и отговори в Twitter, че след празничния интервал " обстановката в някои страни ще се утежни, преди да се усъвършенства ". " Добрата вест обаче е, че в този момент имаме доста принадлежности, които могат да оказват помощ за управлението на предаването на вируса ", заключи тя. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР