Втората година от майчинството у нас ще бъде увеличена на

...
Втората година от майчинството у нас ще бъде увеличена на
Коментари Харесай

Бизнесът е против втората година майчинство да е 780 лева

Втората година от майчинството у нас ще бъде увеличена на 780 лв. , плануват параметрите на Бюджет 2023 . Това стана ясно по време на разискванията на Националния съвет за тристранно съдействие, заяви „ Bulgaria ON AIR “.

С нарастването на майчинските противоречие показаха работодателите , до момента в който синдикатите се възпротивиха срещу концепцията минималната заплата да бъде з амразена на 780 лв.

Бюджет 2023 планува недостиг до 3% , което ще дава отговор на критерия за влизането на страната ни в Еврозоната. Инфлацията се чака да падне под 9% , а растежът на брутния вътрешен артикул да доближи близо 2% .

„ Молбата е всички дружно да търсим експертните решения и верните дълготрайни политики. Това е единственият метод да се преборим с популизма, който ще бъде в обилие както по медиите, по този начин и в национално заседание “ , съобщи министър председателят Николай Денков

Той моли хората да се концентрира  върху действителните цифри , а не да се подвеждат по това, което се разяснява по медиите и в Народното събрание

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР