Втората година от коронавирусната пандемия се очаква да бъде по-тежка

...
Втората година от коронавирусната пандемия се очаква да бъде по-тежка
Коментари Харесай

СЗО: Втората година на пандемията може да е по-тежка от първата

Втората година от коронавирусната пандемия се чака да бъде по-тежка от първата. Това мнение беше изразено по време на тирада онлайн на Майкъл Райън, шеф на Програмата за изключителни обстановки на Световната здравна организация.
" Навлизаме във втората година на пандемията. Тя може да се окаже даже по-тежка, поради динамичността на разпространяването на ковид и някои от проблемите, на които сме очевидци ", сподели той.

Представителят на СЗО акцентира, че данните, получени от организацията през последните две седмици, демонстрират, че заболеваемостта „ още веднъж е достигнала пик “.

Райън сподели, че Северното полукълбо, изключително Европа и Северна Америка, претърпяват " съвършена стихия ". Факторите, които са довели до увеличение на разпространяването на инфекцията, са били заледяване, струпване на хора във вътрешни пространства, както и обикаляне на нови варианти на ковид.

Според СЗО броят на коронавирусните инфекции в международен мащаб е надхвърлил 90 милиона, а съвсем 2 милиона души са умряли. През миналия ден са разпознати 546 016 нови случая на COVID-19 и 9 884 смъртни случая в света.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР