Втора вълна на COVID-19 е възможна в Русия през есента,

...
Втора вълна на COVID-19 е възможна в Русия през есента,
Коментари Харесай

Путин се опасява за втора вълна от коронавирус в Русия

Втора вълна на COVID-19 е допустима в Русия през есента, съобщи Владимир Путин на среща по санитарно-епидемиологичната конюнктура в страната, представен от РИА Новости.
" Постепенно излизайки от режимите на ограничавания, в които към момента живеем значително през днешния ден, би трябвало да помислим за това, за което приказват специалистите тук и техните сътрудници в чужбина - че може да има и втора вълна, която е допустимо да се появи през есента, края на октомври - ноември. Ние също би трябвало да имаме това поради и да сме готови за сходно развиване на обстановката. "
Президентът акцентира, че през днешния ден обстановката с ковид в Русия като цяло се стабилизира, стартира последователно понижаване на новите случаи. Както президентът означи, това към момента е нестабилна динамичност, " само че тя въпреки всичко съществува ".
От своя страна ръководителят на „ Роспотребнадзор “ Анна Попова съобщи, че разпространяването на ковид в Русия е достигнало плато. Според нея учените приказват за стабилизиране на обстановката и ясна наклонност към понижаване, предава БГНЕС.
В същото време Попова акцентира значимостта на прецизното съблюдаване на всички условия, с цел да не се утежни обстановката.
Към 22 май общият брой на инфектираните в Русия доближи 326 488, от които 3 249 са умряли, 99 825 са се възстановили. Над 8,1 милиона души са били тестувани.
През последните 24 часа лекарите са открили 8 894 случая на COVID-19, 150 души са умряли, 7 144 се възвърнаха. В столицата за третия следващ ден има по-малко от три хиляди инфектирани.
В доста райони се поддържа специфичен режим, на жителите се предлага да стоят вкъщи, да носят маски и ръкавици, а също по този начин да поддържат обществена отдалеченост.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР