Втора турска ваксина е била включена в списък на Световната

...
Втора турска ваксина е била включена в списък на Световната
Коментари Харесай

Втора турска ваксина вече е в списъка на СЗО на разработваните ваксини срещу COVID-19

Втора турска ваксина е била включена в лист на Световната здравна организация на имунизациите в развой на създаване, оповестява "Дейли сабах ".

Новият препарат, разработван от турските учени, съставлява инактивна ваксина против COVID-19. Преди това в листата на СЗО бе включена друга ваксина въз основата на вирусоподобна парченце.

"Има доста планове за създаване на ваксини по света, само че единствено някои съумяват да влязат в листата поради липса на бистрота в процеса на създаването им. Включването в този лист демонстрира, че нашите ваксини са новаторски и желаеме да ги представим и на интернационалната общественост ", сподели пред Анадолската организация проф. Хасан Мандал, шеф на Турския съвет за научни и механически проучвания (ТЮБИТАК).

ТЮБИТАК дава отговор за платформата на Турция за COVID-19, самодейност, координираща обособени планове, ориентирани към изработването на ваксини и медикаменти против заболяването. Понастоящем той е одобрил седем ваксини, които са в друг стадий на разработка.

Инактивна ваксина на университета Ерджийес е завършила дейностите по Фаза 2 от тестванията си, което е предпоследният стадий преди приемането на утвърждение и започването на всеобща приложимост. Друг препарат скоро стартира тестванията в границите на Фаза 1, показва "Дейли сабах ".

Източник: БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР