Втора серия консултации за нова формула на властта и за

...
Втора серия консултации за нова формула на властта и за
Коментари Харесай

Кабинет с третия мандат: Между БСП и ИТН се оказа, че няма червени линии


Втора серия съвещания за нова формула на властта и за повторно предлагането за министър председател с третия мандат евентуално ще е Асен Василев.

В особено изявление пред bTV министър председателят в оставка Кирил Петков съобщи, че неговият глас е за сегашния вицепремиер.

„ ИТН “ през днешния ден се върнаха на масата за договаряния. След срещата сред Българска социалистическа партия и групировката на Слави Трифонов стана ясно, че към този момент няма червени линии.

Утре предстоят диалозите за образуване на ръководство с „ Демократична България “ и с самостоятелните депутати.
Българска социалистическа партия върна „ ИТН “ на масата за договаряния в опит да се откри поддръжка за държавно управление.

След диалозите се оказа, че няма ясно изразени червени линии за Има Такъв Народ. От партията ще поддържат измененията в антикорупционната законодателство, само че ще внесат промени сред двете четения. Нямат и остри възражения към кандидатурата на Бойко Рашков.

От Има Такъв Народ не разясняват и дали би било недопустимо, в случай че „ Продължаваме промяната “ предложат Асен Василев за министър председател. Днес не е ставало въпрос за личен състав на кабинета.

Според водача на Българска социалистическа партия антикорупционната законодателство събира от ден на ден поддръжка.

Нинова призна, че Българска социалистическа партия като мандатоносител има сложната задача да откри салдото сред програмата и персоналния състав на кабинета, в това число и номинацията за министър председател. Утре се поставя завършек на първия кръг от договаряния.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР