Втора седмица продължава тенденцията една трета от случаите на COVID-19

...
Втора седмица продължава тенденцията една трета от случаите на COVID-19
Коментари Харесай

В Силистренско 1/3 от заразените с COVID-19 са деца


Втора седмица продължава наклонността една трета от случаите на COVID-19 в Силистренско да са на деца до 18 години, оповестяват от РЗИ.

Едно от учебните заведения в Силистра е напълно минало на образование в електронна среда поради огромен брой карантинирани паралелки и заболели възпитаници и учители. Става въпрос за Природоматематическата гимназия в крайдунавския град.

За всяко учебно заведение решенията се вземат самостоятелно съгласно броя на класовете под карантина, разяснява пред БНР доктор Теодора Начева, шеф на РЗИ-Силистра.

Тя добави, че са надалеч към момента от генерална мярка за образователните заведения в Силистренска област.

Следи се с нараснало внимание обстановката в огромна част от учебните заведения в Силистренска община, както и в някои в общините Дулово и Тутракан.

Към днешна дата заболеваемостта в района е 678 на 100 хиляди Най-висок е процентът за община Силистра - 1137 случая на 100 000 души.

От общо 133 кревати в лечебните заведения в Силистра, Тутракан и Дулово са заети 64. В интензивния бранш към края на вчерашния ден е имало едно свободно от 10.

От общо 7 детски COVID-легла в трите лечебни заведения, три са заети, с неусложнени случаи, заяви доктор Начева. Отправени са рекомендации към общинските спешни щабове да не позволяват провеждането на проведени всеобщи мероприятия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР