Втора МБАЛ в София може да се превърне в инфекциозна,

...
Втора МБАЛ в София може да се превърне в инфекциозна,
Коментари Харесай

Втора градска в София става инфекциозна ако се наложи

Втора МБАЛ в София може да се трансформира в инфекциозна, с цел да поеме случаи на инфектирани с ковид. Това разгласи през днешния ден на ексклузивен брифинг пред лечебното заведение заместник-кметът на Столичната община Дончо Барбалов, представен от Българска телеграфна агенция. Това може да се случи при нужда и при инструкции на Министерството на здравеопазването.

Барбалов напомни, че през вчерашния ден в Столичната община се състоя съвещание на софийския действен щаб за предварителна защита и ограничение на разпространяването на COVID-19.

Заместник-кметът уточни, че за превръщането на Втора градска в инфекциозна болница се обезпечава нужната инсталация и медицински личен състав със съдействието на всички огромни софийски лечебни заведения и Столичната районна здравна ревизия. В болничното заведение могат да се обособят към 50 кревати. По думите на Барбалов е определено тъкмо това лечебно заведение, тъй като това е добра многопрофилна общинска болница, има независим двор, съставлява компактна постройка, с положителни експерти. От през днешния ден се работи по правене на проект, тъй че за 72 часа болничното заведение да се трансформира в инфекциозна.

Създадени са проекти за деяние в "Пирогов ", Александровска болница, Военномедицинска академия, Белодробна и Инфекциозна лечебни заведения, както и общинските лечебни заведения.

Барбалов уточни, че като част от превантивните ограничения се прави спомагателна стерилизация на транспортните средства на градския превоз, както и на метростанциите. С дезинфектанти се обработват и парапети, седалки и места, които пасажерите допират с ръцете си.

Всички учебни заведения на територията на София не престават да са в грипна почивка. Директорът на Столичната районна здравна ревизия доктор Данчо Пенчев заяви, че болните от грип Б в столицата се усилват и най-вероятно грипната почивка за децата ще бъде удължена.

Детските градини работят със засилен филтър на входа за инспекция на здравословното положение на децата и личния състав. Въвежда се и спомагателна стерилизация на детски градини и общински обществени центрове. Всички пространства на институции, които работят с жители, ще се дезинфекцират по четири пъти дневно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР