Втечненият газ може да се купи само чрез посредници, заяви

...
Втечненият газ може да се купи само чрез посредници, заяви
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Втечненият газ може да се купува само от посредници

Втечненият газ може да се купи единствено посредством медиатори, съобщи икономистът Мартин Димитров пред NOVA NEWS.

„ Ако купуваш полутечен газ, не можеш да го купиш от производителя, а от търговци. Те не продават, единствено го добиват. Не можеш да купиш полутечен газ без медиатори. “ – разяснява Димитров.

По думите му, доста преди войната Москва е почнала да лимитира доставките на газ до разнообразни страни.

" След войната напряко ги стопираха за доста страни, Европа видя, че не може да разчита на този снабдител. Неадекватни са изказванията, че " Газпром " би доставяла по-евтино синьо гориво. Ако стартираме да плащаме в рубли, няма да решим казуса. Зависимостта от Русия е рискова за България. До септември интерконекторът с Гърция би трябвало да бъде пуснат. " – безапелационен е Димтров.

Според него има пет съответни стъпки, които би трябвало да се създадат: " Да се купят спомагателни количества азерски газ, с цел да сме спокойни за зимата. Да се купи полутечен газ при усъвършенствани цени и условия. Да се обезпечат свободни потенциали на терминала Ревитуса, а такива има. Трябва да бъдат извършени кардинални диалози с Турция, с цел да купуваме газ и през тях. Трябва да желаеме от Европейска комисия да продължи да договаря размери и да се намерения за обезщетения за битовите и промишлените консуматори. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР