Всяването на паника и страх у хората е колкото морално

...
Всяването на паника и страх у хората е колкото морално
Коментари Харесай

Мигрантите, които ще ни вземат Европа: Митове и легенди

Всяването на суматоха и боязън у хората е колкото морално недопустимо, толкоз и изцяло обикновено за тези политици, които са го поставили на видно място в арсенала си.

Историята – от Римската империя до Брекзит - е цялостна със случаи, в които говоренето на откровени фантасмагории идва на помощ там, където действителните причини са се оказали безсилни. Никоя страна не е ваксинирана от всеобщи психози и за никоя партия не можем самоуверено да заявим „ Те не вършат по този начин! “.

В собствен материал „ Дойче Веле “ проучва най-новата акция по втълпяване на боязън в бундесрепубликата – нервността към новата мигрантска вълна.

Макар тя на този стадий да е по-скоро детайл от спора сред Турция и Гърция, в сравнение с действителност за Западна Европа, немски крайнодесни среди и медиите, които ги поддържат, настояват, че сега се извършва „ План от 7 точки за замяна на популацията “ и за „ Велико преселение “.

https://btvnovinite.bg/svetut/okolo-10-migranti-sa-bili-raneni-pri-sblasacite-na-tursko-grackata-granica.html

Планът, който не е никакъв проект

На гребена на вълната е дяснопопулистката партия „ Алтернатива за Германия “ (AfD). В крайнодесните кръгове се загатва за загадка интервенция на Организация на обединените нации точно за замяна на популацията. Цитирана е една от водачите на партията – Беатрикс декор Щорх, която написа в „ Туитър “, че въпросните проекти от дълго време са написани, като към изказванието си прикачва и линк към документ на организацията.

„ Този документ обаче не е никакъв проект, а научно проучване, отдадено на следния въпрос: Като имаме поради застаряващото население и релативно ниската раждаемост, дали намаляването на популацията може да бъде обезщетено с миграция? В документа не се приказва нито за някакъв проект, нито пък за целенасочена замяна на популацията “, отбелязва DW.

Изследването е част от обичайна работа на Организация на обединените нации, която следи демографските процеси и миграцията, с цел да сътвори условия на страните да вършат оценка на демографското си положение и бъдеще.

https://btvnovinite.bg/svetut/grackite-granichari-turskite-policai-streljat-po-nas-video.html

Значението на думите – въпрос на позиция

Друг образец за „ замяна “ е изявление на харвардския политолог Яша Мунк пред централната обзорна емисия на немската обществено-правна телевизия ARD.

В хода на диалога Мунк споделя, че в ход е „ неповторим исторически опит “, който се състоял в подменянето на „ моноетническата “ и „ монокултурна “ народна власт в „ мултиетническа “. Оттам плъзва и изказванието на дадени кръгове, че в ход е скришен опит с популацията.

Самият Мунк споделя, че в сходни изяви по малкия екран постоянно се случва човек да е под въздействието на страсти и не всеки път внимава какво тъкмо споделя или по-скоро по какъв начин го формулира.

Той самият въобще нямал чувството, че споделя нещо скандално – имал поради развой, който не е провокиран съзнателно и който е с изцяло неразбираем резултат, а не нещо, което е замислено да се случи по избран метод. Само че секундите с това негово изявление бързо започнаха да се популяризират в интернет.

„ Започна се от някакви ултрадесни блогове, след това пристигнаха „ Facebook “ групите на AfD, след което видеото се популяризира доста бързо и завладя цялата крайнодясна сцена, та чак до американски неонацистки уеб сайтове ", изяснява самият Мунк. След тези думи той бива олицетворен като представител на „ елитите и космополитите, които желаят да изличат немското население “.

https://btvnovinite.bg/svetut/migranti-ot.html

Хората не са шахматни фигури

Експерти по миграция са на мнение, че е безусловно невероятно държавните управления и ръководещите да са способни на това да местят хората като шахматни фигури и да дирижират миграцията. Припомнят се и множеството опити на дадени страни бюрократично да управляват миграцията – на процедура в никакъв случай придвижването на хората не се оказва под цялостния надзор на държавните управления, а постоянно дори резултатът е изцяло противопоставен на предстоящото.

Специалистите означават, че когато се приказва за миграция, в действителност се приказва за флуктуация – защото хората непрестанно са в придвижване. Това са комплицирани социално-икономически процеси, които не може да се обяснят посредством статус в обществените мрежи, клипче с трагична музика или някое друго от обичаните изразни средства на феновете на конспирации.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР