Всяко заболяване на кожата по ноктите е отражение на някакъв

...
Всяко заболяване на кожата по ноктите е отражение на някакъв
Коментари Харесай

Какви заболявания ни разкрива кожата на ноктите

Всяко заболяване на кожата по ноктите е отражение на някакъв тип " сривове " вътре в тялото ни, в метаболизма, в имунната система, в храносмилателния тракт или за патогенни гъбички или микроби по кожата.

Народните средства нормално облекчават признаците, само че не лекуват. Търсим аргументите за външните болести вътре в тялото и лекуваме повода, а не последствията.
 Още един симптом за изкаран КОВИД - смяна при ноктите Още един симптом за изкаран КОВИД - смяна при ноктите
Състоянието на ноктите на човек може да демонстрира, че той към този момент е имал COVID-19, написа Mirror съгласно БГНЕС. След ковид човек може да...

Хроничната паронихия е възпалително заболяване на околоногтевата кожна дипла. Това заболяване най-често се среща при хора, които имат непрекъснат контакт с вода (съдомиялни машини, барманки, чистачки), изключително в случай че имат екзема, захарен диабет или имунни нарушавания. Кандида постоянно участва, само че ролята й в етиологията не е изцяло изяснена, изкореняването на гъбичките не постоянно е лечебно. Предразполагащо положение може да бъде провокиращ дерматит с вторична гъбична зараза.

Нокътната дипла може да бъде алена и мъчителна, с повтарящо се инфектиране и постоянно образува кожа, която кърви. За разлика от острата паронихия, съвсем не събира гной. Загубата на кутикула и видимо обособяване на нокътната дипла от нокътната плоча са постоянно срещани. Това отделяне основава сълзене, през която могат да обхванат дразнители и микроорганизми. Дистрофията на нокътя може да се развие за дълго време.

Избягването на дразнители и несъразмерното излагане на вода ще помогне за възобновяване на кутикулата и затваряне на засегнатата област сред нокътната дипла и нокътната плоча. Ако е нужен контакт с вода, се предлага потреблението на ръкавици или защитни кремове.

Проблемните нокти с разранени кожички изискват специфични грижи и особено лекуване по време на маникюр и лакиране.
 Тази част от тялото подсказва дали сте застрашени от инфаркт Тази част от тялото подсказва дали сте застрашени от инфаркт
Всеки знае, че тялото на човек изпраща най-верните сигнали за нещо неправилно. Ако забележите някаква смяна с него, нужно е неотложно да...

Проблемите могат да бъдат краткотрайни, сезонни и през целия живот. Всичко зависи от аргументите, които го предизвикат. Те включват: генетично влечение, систематични физически пострадвания, да вземем за пример, натъртвания, чест контакт с вода, псориазис, липса на калций, магнезий, желязо, сяра и цинк в храната - структурните детайли на роговите плочи - нокти, контакт с домашен химикали, топла вода, основи, потребление на лакове, съдържащи формалдехид, постоянно лакиране, погрешно премахване на кожичките, потребление на средства за премахване на лак за нокти на ацетонова основа, хипотермия.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР