Всяко съкращаване на сроковете за премахване на дерогацията увеличава значително

...
Всяко съкращаване на сроковете за премахване на дерогацията увеличава значително
Коментари Харесай

Денков: Трябва да спасим сроковете на дерогацията, за да няма риск от скок на цените

Всяко редуциране на периодите за унищожаване на дерогацията усилва доста рисковете от нарушение на активността на рафинерията. Също по този начин има огромна вероятност да се стигне до покачване на цената на горивата. Това сподели министър председателят акад. Николай Денков след съвещанието на Съвета по сигурността поради Закона за дерогацията.
Прочетете още
По думите му са били разисквани рисковете при неполучаване на нефт в рафинерията и опцията да спре работа. " Ако желаеме да няма риск за рафинерията и горивата, би трябвало да се съблюдават периодите в отчета за дерогацията на Народно събрание. Минималните периоди за унищожаване на дерогацията са: след 31 декември - не повече от 50% съветски петрол. След 31 януари - не повече от 25% и от 1 март - напълно неруски петрол. Трябва поетапно да се реализира промяната на нефта, тъй като другояче има опасности от запушвания, детонации и пожари ", съобщи той. И добави, че няма информация за приходи от такси за транспорт на съветски газ.

" Имаме право да ги постановяваме, може да има разногласия с " Газпром ". Това ще се дискутира по отношение на бюджета за идната година ", уточни министър председателят.

ГЕРБ-СДС напуснаха преди края на Съвета, като оповестиха, че е " загуба на време ". Това мнение бе споделено и от Движение за права и свободи.

Според него ръководителите на Службите и министрите са водили полемика за минимизиране на рисковете. " Ако някой търси политически изяви, един от методите е да си тръгне сърдит от Съвета по сигурността ", разяснява Денков. На Съвета бяха обсъдени последиците и рисковете за националната сигурност от възможното приемане на закона, съгласно който в тридневен период отпада дерогацията на съветския нефт. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР