Всяко растение има специфични особености при отглеждането, за да изглежда

...
Всяко растение има специфични особености при отглеждането, за да изглежда
Коментари Харесай

Най-важните правила при отглеждането на фикус

Всяко растение има характерни особености при развъждането, с цел да наподобява постоянно по този начин, като че ли преди малко сте си го взели от разсадник. Ето какви са тайните при развъждането на фикус лира.
Какво е идеалното място вкъщи за фикус лирата?
Изберете място, където растението ще получава най-вече светлина, само че не и директни слънчеви лъчи, които могат да увредят листата.
Какво значат кафявите петна по листата? Има ли метод да спрете разпространяването им?
Кафявите петна може да демонстрират редица проблеми, само че те нормално са свързани с прекомерно доста или прекомерно малко поливане, които водят до разболяване на растението. Регулирайте поливането и кафявите петна би трябвало да спрат да се появяват.
Колко значимо е избърсването на праха от листата?
Фикус лирата има огромни и необятни листа, които събират много прахуляк. Той обаче нарушава “дишането ” на растението, както и понижава притока на светлина, който доближава до повърхността на листата. Прахът по листата може да е причина и за появяването на гъбички и бактерии, които да разболеят растението. Ето за какво е значимо постоянно да избърсвате праха от листата на фикус лирата с мека и влажна памучна забрадка. Добре е да къпете растението под душа няколко пъти в годината с хладка вода.
 Осигурете избухлив напредък на доматите, като употребявате тази тор Осигурете избухлив напредък на доматите, като употребявате тази тор
Затова по какъв начин да подхранят доматите с квас, земеделските производители обмислят разнообразни способи. Някои търсят евтини торове. Други просто н...

Когато половината от дълбочината на почвата е суха, е време за поливане. Колко постоянно би трябвало да се полива зависи от размера на саксията, от температурата и влажността в помещението, в което пораства фикус лирата.
Как да накарате фикус лира да образува разклонения, вместо да пораства единствено на височина?
Важно е да подрязвате растението в края на зимата и началото на пролетта. Така ще предразположите растението да се развива встрани, а освен на високо. Важно е и постоянно да въртите саксията на растението, тъй като фикус лирата има склонността бързо да се накланя в посока на светлината.
Ако капят листата на фикус лира?
 Топ 5 на най-полезните стайни цветя, които всеки би трябвало да има вкъщи Топ 5 на най-полезните стайни цветя, които всеки би трябвало да има вкъщи
Обикновено отглеждаме стайните цветя за хубост. Но в действителност някои от тях са доста потребни за хората. Представяме ви 5 от най-полезните...
Това нормално се дължи на прекомерно доста или прекомерно малко поливане. Рязката смяна в температурата, прекомерно студения или прекомерно парещ въздух също предизвикват окапване на листата. За да предотвратите окапването на листата, сменете мястото на растението, регулирайте поливането и пръскайте постоянно листата на растението с вода.
Честото пренасяне на растението в разнообразни стаи или местенето му на открито ще му навреди ли?
Може да отглеждате растението и на открито, само че при преместването му, би трябвало температурната разлика да не е огромна. Местенето по стаите също няма да му навреди, в случай че спазвате изискването да е на ярко, само че не и на директна слънчева светлина.
Когато корените се покажат над почвата или от дъното на саксията?
Време е за пресаждане в по-голям с няколко сантиметра съд. Но може и да подрежете корените с ножица и да върнете растението в същия съд.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР