Всяко ограничение на туризма затруднява работата му. Запазваме 60/40 мярката.

...
Всяко ограничение на туризма затруднява работата му. Запазваме 60/40 мярката.
Коментари Харесай

Илин Димитров: Единственият шанс да спасим туризма е удължаване на сезона

Всяко ограничаване на туризма затруднява работата му. Запазваме 60/40 мярката. Остана последната корекция, която ще гледаме през днешния ден в комисията по туризъм. Тя ще подкрепи туроператорите, които употребяват чартъри. Оттук нататък би трябвало да се мисли дълготрайно, тъй като проблемите са доста. Това съобщи в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия Илин Димитров, народен представител от “Продължаваме промяната” и ръководител на комисията по туризъм в Народно събрание.

Той разясни част от ограниченията: “Когато си оператор и ползваш чартър, ти получаваш 35 евро на седалка. Имаше една корекция в закона като беше вмъкната думичката “българска” за компания. Сега от Европейски Съюз ни споделиха, че не може да е единствено за български”.

Димитров сподели, че тази мярка ще способства за палитрата от идващи посетители.
“Хубавият туризъм е безценен. Няма по какъв начин да продаваме качество на ниска цена”, съобщи ръководителят на комисията по туризъм. Той изрази вяра лятото да се възстановяват цените на тока.

Димитров сподели, че ще се работи повече в рекламата. Има и повече бюджет за това. Друго усъвършенстване е, че фрагментите ще бъдат обучавани месец преди началото на сезона. По този метод сезонът на туризма ще бъде повишен. Като различен аспект, който има потребност от усъвършенстване, уточни бранша на образованието, който създава фрагменти: “Ние сега образоваме повече готвачи в сравнение с ИТ специалисти”.

“Единственият ни късмет да спасим туризма е да създадем сезона по-дълъг”, безапелационен беше депутатът.
“Отскоро немски жители могат да се лекуват по здравна каса в България”, сподели той.

Удължаване на летния сезон и през пролетните и есенните месеци. Това може да стане посредством развиването на профилирани типове туризъм като СПА, конгресен туризъм, винени и авантюристичен турове.

Част от хотелиерите към този момент са се ориентирали в тази посока като единствен метод да оцелеят по време на коронавирус рецесията. Това ще донесе позитиви след приключването на пандемията, счита той.

Летният сезон съгласно него ще бъде добър, в случай че вълната на ковид завърши по-рано: “Разхлабването на ограниченията е добър сигнал, че ще имаме прекрасен сезон. Прогнозирам, че ще сме 10-15% под 2019 година. Голям проблем е и оферирането. Хотелиерите сметнаха едни суми, които би трябвало да бъдат коригирани”.

Според Димитров е обикновено при повишаването на суровините да се покачат и цените на туристическите пакети. Ръстът на енергоносителите от последните месеци най-вероятно ще наложи спомагателна актуализация на офертите на хотелиерите, предизвести той.

Според Илин Димитров е належащо да се засилва рекламата на България като туристическа дестинация и да се акцентира на образованието на личния състав в хотелите.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР