Всяко футболно поколение има своя най-велик играч.В началото е бил

...
Всяко футболно поколение има своя най-велик играч.В началото е бил
Коментари Харесай

След триумфа в Катар: Меси може би най-накрая спечели битката с Роналдо за званието GOAT

Всяко футболно потомство има своя най-велик състезател.

В началото е бил Пеле. После идват ерите на Кройф,  Диего Марадона. Роналдо, Зидан, Роналдиньо.

През последните две десетилетия са Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Когато Меси беше включен в 100-те най-влиятелни хора в света на TIME през 2011 година, френската легенда и негов някогашен съотборник в Барселона Тиери Анри разказа аржентинеца като „ господ на терена “.

Когато Роналдо беше в същия лист през 2014 година, Пеле разгласи, че би се радвал да има съотборник като Кристиано.

Двамата, които се отличават освен с гения си, само че и с дълголетието си, счупиха безчет върхове и завоюваха най-престижните оценки, както като индивидуалисти, по този начин и със съответните си тимове, написа TIME.

Те са достигнали съвсем всички вероятни достижения в спорта – като се изключи едно явно изключение: нито един от тях не бе печелил Световната купа.
До сега…
За Роналдо фантазията завърши, откакто Португалия загуби от Мароко на 10 декември в четвъртфиналите на Световното състезание в Катар.

Меси, въпреки това, може би най-сетне наклони везните в дебата за GOAT (най-великия за всички времена), когато подвигна трофея, който дълго му убягваше.

Меси, който самичък сподели, че това ще бъде последното му Световно състезание, бе най-важния състезател на “гаучосите ”, вкарвайки седем гола в седем мача. Неслучайно беше разгласен и за състезател на шампионата.

И двамата имат извънредно впечатляващи кариери.

Що се отнася до отбелязването на голове, Роналдо държи общия връх (за голове, които дават отговор на критериите на Международната федерация по футболна история и статистика), както и върховете за най-вече клубни голове за всички времена и най-вече интернационалните голове за всички времена.

На интернационално равнище и Меси и Роналдо са играли на по пет международни шампионати.

На тези шампионати Меси е отбелязал 13 пъти и е направил 8 асистенции в 26 изяви, до момента в който Роналдо е отбелязал 8 пъти с 2 асистенции в 22 изяви. Роналдо е единственият състезател, който в миналото е отбелязвал на пет разнообразни международни шампионати, а Меси е единственият състезател, който в миналото е имал най-малко една асистенция на пет разнообразни международни шампионати.

Но на това последно Световно състезание Меси стана първият в историята, отбелязал във всеки кръг на шампионата, от груповата фаза до финала.
Той към този момент има всичко, от Шампионска лига, през континентален успех,  до заветната Световна купа.
Дали към този момент може да бъде разгласен за Greatest of all time? Едва ли скоро ще има единомислещо мнение.

Независимо от всичко, Роналдо и Меси останават дружно в историята в лична GOAT лига.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР