Всяко действие от тук нататък в месеците до изборите може

...
Всяко действие от тук нататък в месеците до изборите може
Коментари Харесай

Доц. Александър Христов: Всеки затворен ден намалява шансовете на управляващите да спечелят изборите

Всяко деяние от тук нататък в месеците до изборите може да се пояснява като предизборна акция. Всеки затворен ден понижава възможностите и опцията ръководещите да завоюват изборите. Това сподели пред БНР доцент Александър Христов, учител по политическа връзка и изборни акции.

"Обвинението, че хората са неприятни и не съблюдават ограниченията, което върви от април насам, носи отрицателен заряд и може да се обърне против тези, които го насочат ", уточни Христов.

По думите му по тази причина министър председателят Бойко Борисов е деликатен и се старае да не влиза в директни обвинявания към хората.

„ Хората са комплицирани и те демонстрират тази своя комплицираност. Виждаме го даже в обстановки, в които те се тълпят пред един магазин, с цел да купят дарове, тъй като някакви други магазини са затворени “, разяснява преподавателят.

Според него вместо по отговарящ метод да бъдат обяснени ограниченията, това бива заместено от обвинявания.

„ Комуникацията трябваше да стартира доста по-рано. Изведнъж видяхме предходната седмица по какъв начин в нищото, в средата на пандемията, се приема някакъв проект, обновен – това дава сигнали за закъснели дейности, за некоординирани дейности “, означи доцент Христов.

Той означи, ч разнопосочните отзиви се отразяват и върху доверието към имунизацията.

"Организирането и провеждането на изборите ще е извънредно комплицирано. Дали ще са през март или през май, към момента не знаем в чия мелница налива вода ", акцентира преподавателят.

По думите му по-строгите и продължителни ограничения лишават от опцията на ръководещите да завоюват.

"Ръстът на заболелите сигурно ще повлияе върху изборната интензивност, а това може да изкара на повърхността по-малки политически сили, които са вън от статуквото, счита доцент Христов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР