Всяко бъдещо българско правителство трябва да бъде готово да действа

...
Всяко бъдещо българско правителство трябва да бъде готово да действа
Коментари Харесай

Експерт по сигурността: Разузнавателните ни служби трябва да работят на пълни обороти

Всяко бъдещо българско държавно управление би трябвало да бъде готово да работи извънредно интензивно, а разследващите служби да работят на цялостни обороти. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " " Ивайло Иванов, специалист по сигурността.

Според него са нужни старания от страна на страната, с цел да могат да бъдат разкривани възможни прониквания на съветски сътрудници на българска територия или разследващи и шпионски мрежи, които Русия се пробва да сътвори на територията на България.

Ивайло Иванов посочи, че би трябвало да се работи извънредно интензивно и във връзка с дезинформацията и пропагандата, " която идва от съветска страна и която за жалост, тук на българска почва намира лесни ретранслатори, които препредават тези послания, които идват от съветска страна ".

По думите му е извънредно значимо България да търси извънредно тясно съдействие с сътрудници си в границите на Европейски Съюз и НАТО: " Защото това е най-голямата гаранция, че ще имаме допустимо максимален достъп до информация в максимален мащаб, в сравнение с ние самите можем да реализираме. И дружно с тяхна помощ да се оправим с всички тези закани ".

Експертът изясни, че Русия ще засилва сходен вид дейности против страни, които нямат устойчиво ръководство: " Или са елементарно податливи на дезинформация и агитация. Там съветската страна ще вложи оптимално доста старания, смятайки, че може да реализира някакъв резултат ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР