Всякакви спекулации от страна на лидери на парламентарни групи, политици

...
Всякакви спекулации от страна на лидери на парламентарни групи, политици
Коментари Харесай

Каримански: Бюджетът ще бъде приет, пенсионерите ще си получат парите, дори и на части

Всякакви спекулации от страна на водачи на парламентарни групи, политици и министри в Министерски съвет, които не са специалисти във финансите и в стопанската система, че няма да бъде признат бюджетът, са лъжа. Това сподели от коридорите на Народно събрание ръководителят на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански, съобщи БГНЕС.

„ Направен е по този начин графикът на Комисията по бюджет и финанси, че да можем да приключим с бюджета, имам поради с трите бюджета — бюджетът на НЗОК, бюджетът на Държавното публично обезпечаване и държавният бюджет, до 29 юни, т.е. до 1 юли ще имаме обновен бюджет”, съобщи той.

Каримански заяви, че е допустимо да има закъснение, само че то ще бъде в границите на месец юни.

„ Аз ще направя всички старания, ще работим в събота, персонално аз ще работя и в събота, и в неделя. С сътрудниците ще продължим в понеделник с Комисията по бюджет и финанси, тъй че във вторник да има изключително съвещание, на което да се гледат в пленарна зала бюджетите на ДОО и бюджетът на НЗОК, а в сряда да приключим с държавния бюджет”, акцентира той.

Каримански посочи, че изплащането на 20% нарастване на първите пенсии за юли е допустимо, даже в случай че би трябвало то да бъде осъществено на части, „ т.е. една част да бъде в юли, една част в август”.

„ Националният застрахователен институт знае какви са предложенията за ДОО”, съобщи той и акцентира, че има удостоверение от Национален осигурителен институт, че до момента има единствено две постъпили оферти и те са на ГЕРБ и на Движение за права и свободи. „ Дори и да бъде признато едно от двете или да бъде признато това, което е съгласно вносителя Министерски съвет, и за трите мисля, че Национален осигурителен институт има готовност”, сподели още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР