Всяка заповед, издадена от изпълнителния директор на Българската агенция по

...
Всяка заповед, издадена от изпълнителния директор на Българската агенция по
Коментари Харесай

Порожанов: Всички заповеди за евтаназия са законни, положителните проби са в сайта на БАБХ

Всяка заповед, издадена от изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), е въз основата на протоколи с позитивни проби. Това оповестиха от земеделското министерство. Всички проби са качени на уеб страницата на Агенцията. Междувременно продължава дезинфекцията на входа на обитаемоте места под интензивен надзор и в наличието на екипи. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на брифинг в постройката на Министерство на вътрешните работи след осъществяване на Междуведомствения координационен щаб.

В две от стадата има установена позитивна проба – едното в с. Шарково и другото - в Болярово. Задължителната процедура – евтаназия на животните краткотрайно се отсрочва. Животните на баба Дора не са били на оборен режим, били са контактни със инфектирани стада и е належащо също да бъдат евтаназирани.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев уточни, че дружно с министърът на земеделието желаят да бъдат изслушани на следващия ден в Народното събрание. Целта е оперативният щаб за битка с чумата по овцете и козите да получи поддръжка от депутатите за ограниченията за ограничение на болестта. Решено е и да се образува локален координационен щаб в Болярово.

Засилват се ограниченията, защитата и дейностите за задържане на огнищата, като по този метод се предотвратява разпространяването на болестта. Важно е да се ограничи придвижването. Министър Радев прикани всички, които не са от региона и мислят, че оказват помощ на някого, да се допитват до локалния координационен щаб.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР