Всяка работа може да ви стане скучна или дори омразна,

...
Всяка работа може да ви стане скучна или дори омразна,
Коментари Харесай

Как да превърнете работата, която мразите в любимо занимание?

Всяка работа може да ви стане скучна или даже омразна, в случай че не желаете да я обикнете

Винаги може да намерите кого другиго да обвините за това – гадния началник , неприятните сътрудници, неприятната корпоративна просвета и така нататък

Горчивата истина обаче е, че хората доста постоянно сами са си отговорни, задето не харесват работата си. Така предопределят своя крах в кариерата и по-голямата неволя – нещастния си живот. Защото никой не живее щастливо, в случай че прекарва в нещо омразно множеството време, през което е безсънен, и по едно и също време с това не намира опция или сили да се измъкне от клопката.

Експертите настояват, че ще ви се отрази чудесно и на удовлетворението от работата, и на триумфите в нея, в случай че минете оттатък длъжностната характерност .

В доста специалности този документ би трябвало да е стряскащо дълъг, в случай че в него в детайли са изброени всички права, отговорности, правила и така нататък Често в професионалното си всекидневие служителят прави десетки неща, които публично не са в така наречен характерност. Има даже случаи, в които описаните съществени отговорности играят относително дребна роля и не са от изключително значение за триумфа в кариерата. Какво и по какъв начин правят чиновниците, в огромна степен се дефинира от професионалните им знания, опит и здрав разсъдък.

Основните си отговорности, естествено, би трябвало да изпълнявате

Но в случай че намерите още нещо, което ви влиза в работата, дава отговор на вашите качества и ползи, захванете се с него и ще се почувствате доста по-удовлетворени. Даже ще престанете да ненавиждате работата си.

Например може да обогатите длъжностната си характерност на счетоводител, като не просто регистрирате фактури, а ги анализирате. Така ще извършите извода, че продажбите на вашата компания се усилват в област Монтана, да речем. Мениджърите на всяка компания желаят чиновниците им да дават най-хубавото от себе си и ще ги впечатлите. Това, че вниквате под повърхността, ще е стъпка към позитивната оценка за вас, към бонуси и покачвания.

Друга потребна тактика е да се превърнете в самобитен етнограф на компанията

По принцип етнографията изследва обичаите, традициите, бита и културата на разнообразни групи, райони и страни. В случая когнитивният психолог Арт Маркман употребява термина, с цел да посъветва да наблюдавате фирмената просвета и взаимоотношенията сред обособените чиновници, мениджъри и ръководители.

Лесно е човек да се изолира от сътрудниците си и да не обръща доста внимание какво вършат, изключително когато не ги харесва или е покрит със личните си отговорности. Но колкото повече внимание обръщате на работата на другите, толкоз по-добра ще бъде визията ви кои хора в офиса прекарват най-вече време, работейки по задания, отговарящи на вашите умения и качества. Когато си изградите положително схващане за цялостната просвета и конструкция на вашето работно място, ще можете да потърсите позиция, която ще ви
разреши да бъдете сполучливи и задоволени.

Освен това идентифицирайте „ звездите “ в екипа

Това са хората, които са постигнали забележителен триумф в работата, употребяват се с престиж и наподобяват най-щастливи. Когато говорите с тези хора, вие можете да разберете какви са уменията, които те употребяват в всекидневието си и които са ги издигнали до позицията и до самочувствието им.

Инфо: www.psychologytoday.com


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР