Лидерът на демократите в Камарата на представителите Хаким Джефрис заяви,

...
Лидерът на демократите в Камарата на представителите Хаким Джефрис заяви,
Коментари Харесай

САЩ: Има вероятност да влезем в конфликта между Русия и Украйна с военни

Лидерът на демократите в Камарата на представителите Хаким Джефрис съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да продължат да поддържат Украйна, с цел да предотвратят по-широка война, и упрекна за забавянето на подпомагането на битката против Русия " пропутинската секта " в Републиканската партия, заяви Си Би Ес Нюз.
" Не можем да оставим Украйна да падне, тъй като в случай че това стане, има забележителна възможност Америка да се наложи да влезе в спора - не просто с нашите пари, а с нашите военнослужещи и дами ", сподели Джефрис. Джефрис изясни, че съгласно него съветският президент Владимир Путин се стреми да възвърне Съветския съюз и по този метод ще заплаши съдружниците от НАТО. Нахлуването на Путин в прилежаща Грузия не спря дотук, уточни Джефрис, както и завладяването на Крим и Източна Украйна.
" Трябва ли да имаме вяра, че пред лицето на този тип поредна експанзия, че в случай че позволим на Владимир Путин да успее в Украйна, той ще спре единствено в Украйна? Разбира се, че не ", съобщи Джефрис.
Миналия месец Конгресът утвърди дълго чакания законопроект за даване на военна и филантропична помощ за Украйна в размер на 61 милиарда $. Първият огромен пакет от помощи от декември 2022 година насам пристигна след месеци на битка и невъзможност в Конгреса, поради републиканците, които са разграничени във връзка с задграничната помощ за Украйна. " В Републиканската партия има възходяща пропутинска секта, която не желае да поддържа Украйна и по някаква причина счита, че Русия не е зложелател на Съединените американски щати ", сподели още Джефрис.
Същевременно Генералният щаб на съветското министерство на защитата стартира подготовка за учения по разпореждане на Владимир Путин за " повишение на готовността на нестратегическите нуклеарни сили за осъществяване на бойни задания ", оповестиха от министерството.
По време на ученията Министерството на защитата възнамерява да отработи въпросите за " подготовката и потреблението на нестратегически нуклеарни оръжия " (наричани още тактически) за " абсолютно гарантиране на териториалната целокупност и суверенитета на съветската страна в отговор на провокативни изказвания и закани от страна на някои западни публични лица " против Русия. Ученията ще се проведат " в близко бъдеще ". В тях ще вземат участие ракетни формирования на Южния боен окръг с присъединяване на авиация, както и военноморски сили. Мястото на осъществяване на ученията не се оповестява.
В края на февруари 2024 година в " Файненшъл Таймс " заяви за приемането на секретни документи по отношение на съветските тактически нуклеарни оръжия. В тях се показва, че прагът за потреблението му от Русия е по-нисък от публично декларирания от съветските управляващи - военните могат да употребяват тактическо нуклеарно оръжие при положение на навлизане на китайски сили, както и за " въздържане на страни от експанзия... или ескалация на военни спорове ".
Пръв за допустимо въвеждане на западни войски в Украйна през февруари заприказва френският президент Еманюел Макрон, като изясни, че по този начин основава двоякост за Русия.
През уикенда Макрон още веднъж съобщи, че думите му за въвеждането на войски в Украйна са били опит да се сътвори " стратегическа двоякост " за Москва.
" Стратегическата двоякост се състои в това да не се дават прекалено много детайлности. Русия, като стратегическа мощ, към този момент не ни дава никаква бистрота ", изясни френският президент.
Той съобщи, че е " уязвимост " да се обрисуват рамки в този спор, което унищожава " капацитета за въздържане ". " Ако Русия победи, в идната секунда към този момент няма да има никаква сигурност в Румъния, Полша, Литва или в личната ни страна. Възможностите и обсегът на съветските балистични ракети оголват всички нас ", добави Макрон.
По-рано френският президент съобщи, че въпросът за разполагането на войски ще бъде прегледан при положение на срив на защитата на Украйна и пробив на съветската войска.
Въпреки че водещите западни страни разкритикуваха концепцията на Макрон за изпращане на войски в Украйна, тематиката продължава да се разисква интензивно. Източноевропейските страни - Чехия, Полша, Естония и Литва - се оповестиха в нейна поддръжка с разнообразни ангажименти.
От друга страна, изказването на френския президент беше всъщност наказано от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който даде да се разбере, че даже разновидността обособени страни да вкарат войски в Украйна по своя самодейност е недопустим, защото ще засегне целия алианс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР