Всяка продажба на ирански дронове на Русия би била нарушение

...
Всяка продажба на ирански дронове на Русия би била нарушение
Коментари Харесай

Париж: Продажбата на ирански дронове на Русия нарушава резолюцията на ООН

Всяка продажба на ирански дронове на Русия би била нарушаване на резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която утвърди нуклеарното съглашение от 2015 година сред Иран и международните сили. За това предизвести външното министерство на Франция, представено от " Ройтерс ".

Ведомството добави, че координира с сътрудниците си от Европейски Съюз по какъв начин да реагира.

Рано тази заран три безпилотни летателни апарата, ръководени от съветските сили, нападнаха дребния град Макаров, западно от столицата на Украйна. Официални лица оповестиха, че сериозни инфраструктурни обекти са били ударени от ирански дронове камикадзе.

Американският Институт за проучване на войната (ISW) пък уточни, че съветските войски може би са разположили ирански военни специалисти в окупираните територии на Украйна, които да образоват съветските сили за потреблението на иранските дронове " Шахид-136 ".

Вчера английското разузнаване заяви, че иранските дронове не са оправдали упованията на Москва.

Русия употребява безпилотни летателни апарати, създадени в Иран, най-малко от август тази година. Става въпрос за дронове камикадзе от вида " Шахид-136 ".

Русия употребява този вид дронове и в огромната вълна от въздушни удари, осъществени на 10 октомври.

Тези летателни апарати се движат с ниски скорости на ниска височина, което ги прави лесни цели за стандартната противовъздушна защита. В същото време е реалистично да се допусна, че Русия е постигнала прочут триумф в нанасянето на удари с тях.

Преди дни Иран отхвърли да доставя на Русия оръжия за бойни интервенции в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР