Всяка партия трябва да е самокритична. БСП тръгна много добре

...
Всяка партия трябва да е самокритична. БСП тръгна много добре
Коментари Харесай

Александър Симов: Всички без БСП са се крили под мускула на Бойко Борисов

Всяка партия би трябвало да е самокритична. Българска социалистическа партия потегли доста добре към тези избори. Вътрешното разделяне в Българска социалистическа партия, обаче ни спъна. Трябваше да сме и по-убедителни в акцията. Това сподели Александър Симов от Българска социалистическа партия пред Нова телевизия.

Той обаче не приема резултатът като загуба. „ Дай Боже всекиму такова проваляне - с един евродепутат и повдигане на резултата си с 50 000 гласа “.

„ Факт е, че има разделяне. Смятам, че управлението имаше своето право да предложи собствен вид на листата. Оттук нататък би трябвало да си дадем оценка дали това оказа помощ или попречи на партията “, съобщи той.

По думите му първичният вид на листата е бил най-хубав. „ Сергей Станишев получи своето на тези избори. Показа, че има доверие на огромна част от членската маса. Българска социалистическа партия трябваше да даде знак за смяна на тези избори. Не ме разбирайте неправилно – не диря вини. Българска социалистическа партия е склонна да разбере предишното си и да предложи една листа с нови лица и да покаже, че тегли партията в друга посока “, обясни Александър Симов.

Депутатът е безапелационен, че доверието в ръководството ерозира. „ Целта на огромна част от оценките на придворната политология, целят да извадят зъбите на Българска социалистическа партия. Уверявам ви, че това няма да се случи “.

„ Корнелия Нинова подаде оставка и привиква конгрес, на който тя да бъде призната. След това ще се яви на процедура за избор на нов ръководител на Българска социалистическа партия. Тя не търси доверие единствено за себе си, а ще се яви на директна борба за поста. Никакви процедури не могат да ни лишават правото на народна власт “, считан Симов.

„ Убедили сме гласоподавателите, че сме опция на ГЕРБ. Има чудовищно съмнение на гласоподавателите. Ние сме единствената партия, която в продължение на години отхвърляме всякаква колаборация с ГЕРБ, макар апетитните оферти. Всички в един миг са се крили под мускула на Бойко Борисов. В последна сметка, той ги изсмука и ги остави небогати и гладни. Българска социалистическа партия е единствената партия, която трайно се опълчва на Борисов. Точно поради това не се тормозя от локалните избори “, сподели още Симов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР