Всяка жена трябва да може да трупа енергия, да я

...
Всяка жена трябва да може да трупа енергия, да я
Коментари Харесай

5 начина да запазите женската си енергия

Всяка жена би трябвало да може да натрупа сила, да я попива и да се изпълва с нея. Но не по-малко значимо е и да я резервира. Постоянното приключване на сила води до незаинтересованост, меланхолия, проблеми във всички сфери на живота, разнообразни болести, ранно остаряване и погрозняване.

Как да си останем изпълнени със сили, радостни и щастливи? Предлагаме ви пет метода да запазите силата си.

1. Превръщайте отрицателните страсти в запас

Обида, ненавист, завист, злоба,самосъжаление – тези усеща ни опустошават. Ако душата ви се „ пържи “ в отрицателни страсти, няма да ви останат сили за нищо друго. Какво да вършим? Да потискаме неприятните страсти ли? Не, в противен случай. Трябва да ги преживеем и да ги превърнем в собствен запас. Емоциите са източник на сила и единствено от вас зависи с какъв знак ще бъдат те – плюс или минус, дали ще бъдат съзидателни или разрушителни.

2. Позволете на другите хора сами да взимат решения

Желанието да поемете отговорност за другите и да взимате всички решения еднолично ви лишава от сила. Да, другите могат и да сгрешат, само че различен път решенията им ще са по-сполучливи от вашите. Позволете на другите хора да си гледат тяхната работа, не хабете силата си за решаването на техните задания. Престанете да контролирате всичко и позволете на света да ви изненада.

3. Хвалете себе си и другите

Критикувайки и осъждайки себе си и другите ние също губим сила. Хвалете себе си по-често, усмихвайте се на отражението си в огледалото и се старайте да виждате в другите позитивните черти и качества. Правете похвали, хвалете околните и приятелите си за триумфите им и скоро ще усетите, че имате 100 пъти повече сили!

4. Отървете се от зависимостите си

Различните зависимости – материална, полова, прочувствена – крадат от силата ни. Освободете се от тях! Научете се да задоволявате сами потребностите си и ще усетите какъв брой по-приятно ви е да споделяте ресурсите си, вместо да се измъчвате в очакване и да имате искания към другите.

5. Намерете време за себе си

Суетата и забързаното всекидневие изпиват силите ни. Позволете си да се отпуснете, намерете малко време за себе си, за нещата, които ви радват и ви изпълват с приятни страсти. Жизнената сила на дамата идва от удоволствието. Жената се изпълва оптимално с сила в положение на покой и естетика. Оставете си най-малко по половин час дневно за разходки, извършване на покупки, пиянство на кафенце с паста или просто излежаване и мечтаене.

Ако се чувствате опустошена, апатична, лишена от стремежи и наслада – обърнете внимание на тези пет метода за опазване на силата. Замислете се къде и по какъв начин тъкмо губите силите си и по какъв начин да „ закърпите пробоините “ в енергийното си поле. Приложете тези пет съвета и бъдете щастливи! /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР