Всяка жена малко или много се притеснява, когато забележи появата

...
Всяка жена малко или много се притеснява, когато забележи появата
Коментари Харесай

5 идеи за летни маски против бръчки

Всяка жена малко или доста се тормози, когато забележи появяването на първите бръчици по лицето си. Макар от време на време това да ни е чарът, сигурно бихме предпочели кожата да бъде опъната и сияйна. За да бъде такава, би трябвало да поставяме грижи за нея, а едни от най-често срещаните са свързани с маските за лице.

Първите дребни бръчки нормално се появяват в зоната към очите и устата. Кожата е деликатна и би трябвало да се защищава от слънцето и нездравословното въздействие на външните фактори. В противоположен случай може да се появят мощно изразени бръчки и недостатъци. За да не се стига до там, сме ви приготвили няколко страхотни летни маски срещу бръчки, които може да си приготвите сами вкъщи и да се насладите на резултата им.

Маска с кисело мляко и киви – това са две съставки, които озаряват кожата, вършат я по-млада, стегната и здрава. За задачата направете на пюре половин киви и прибавете към него 1 с.л. кисело мляко, по-гъсто. Хубаво разбъркайте и нанесете маската върху лицето. Оставете да подейства 10 минути и изплакнете. След маската нанесете подобаващ крем за лице.

Маска с мед и бадемово масло – тази страхотна домашна маска за лице ще ви помогне да намалите тъмните кръгове към очите, ще подхрани и изглади кожата. За да си я приготвите, ви трябват 1 ч.л. мед и 1 ч.л. бадемово масло. Разбъркайте и с получената примес намажете лицето. Оставете маската за 10 минути и отмийте с топла вода. Намажете с подхранващ крем лицето.

Маска с розова вода и желатин – желатинът е превъзходен артикул, придаващ разтегливост на кожата и намаляващ признаците на стареене. За тази маска ще ви би трябвало 1 ч.л. желатин (може и в прахообразно състояние), която да смесите с малко розова вода. Изчакайте го леко да набъбне и чак тогава нанесете деликатно с масажни придвижвания в зоната към очите. След 10 минути може да изплакнете маската, да нанесете крем и да се насладите на резултата.

Маска с розова вода и краставица – хидратираща маска за сияйна кожа. Настържете на ренде 2 с.л. краставица, прибавете 1 ч.л. розова вода към нея. Нанесете маската върху почистена и суха кожа. Оставете за 10 минути и изплакнете. Не забравяйте да нанесете крем.

Маска с мед и кафе – кафето е известно със своите потребни свойства за кожата. Не се учудвайте, в случай че го видите да участва като съставна част в доста маски за лице и тяло, в това число и в тази. Тя е подобаваща за унищожаване на подутините в региона към очите, за поддържане на кожата и подмладяване на лицето. Медът също е известен като артикул за освежаването на кожата, тъй че комбинацията сред двете подсигурява страховит резултат! За задачата смесете 2 ч.л. мед с малко смляно кафе. Хубаво разбъркайте и нанесете маската върху изцяло чиста и подсушена кожа. Изчакайте 10 минути и изплакнете. Задължително нанесете хидратиращ крем след маската.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР