Всяка жена иска да изглежда добре, да се облича стилно

...
Всяка жена иска да изглежда добре, да се облича стилно
Коментари Харесай

20 правила на етикета, които всяка дама трябва да знае

Всяка жена желае да наподобява добре, да се облича стилно и да притегля внимание. Не по-малко значими, обаче, са обноските и положителните обноски. Съществуват някои съществени правила на етикета, които е хубаво всяка жена да знае, за де бъде „ дама “. Ето най-важните от тях:
Когато имате посетители:
1. Ако гостите ви са за пръв път у вас, на първо време им покажете банята, с цел да се освежат и чак по-късно ги настанете на масата.
2. Ако гостите са ви донесли храна или питиета за подарък, наложително ги сложете на масата, с цел да може всички да ги опитат.
Когато сте на посетители:
3. Когато си тръгвате, извикайте домакина за миг и му кажете, че заминавате. Не се сбогувайте с останалите посетители, с цел да не последват образеца ви и те да си тръгнат.

В ресторанта:
4. Ако е доста горещо, не си " правете вятър " със салфетка. Просто помолете сервитьора да включи климатика.
5. Не изсипвайте наличието на чантичката си на масата.
6. Ако би трябвало да се срешете, отидете в тоалетната.
7. На масата може да си сложите единствено червило. Ако имате потребност от пудра, сенки или различен грим – отидете в тоалетната.
Комуникационни правила:
8. Дори и у дома, не забравяйте за етикета. Например, извънредно жестоко е да крещите от една стая на друга. Може да го вършиме освен у дома, само че и на открито, а това прави неприятно усещане на останалите.  

Обноски на масата:
9. Грубо е, в случай че доливате единствено в своята чаша. Най-напред, попитайте индивида, който седи до вас, дали желае да налеете и на него.
10. Не губете време да избирате най-хубавото парче храна от платото. Вземете най-близкото до вас.
11. Не поставяйте лъжица за чорба на масата по време на обяда или по-късно. Оставете лъжицата в купичката, с цел да не се изцапа покривката.

Общи правила:
 9 правила на етикета, които всеки би трябвало да знае 9 правила на етикета, които всеки би трябвало да знае
Има правила, които са признати в обществото и е хубаво да се съблюдават, с цел да изглеждаме добре в очите на близките. Това важи с цялостна мощ...
12. Запомнете: в случай че сте на работа, не поставяйте на бюрото си гримове, портмоне или шапка. Намерете им друго място.
13. Ако седите на невисок стол, не кръстосвайте крайници. Дръжте коленете си един до различен или наклонени леко встрани.

Обществен дрешник:
14. Ако посещавате публично място без дрешник, поставете връхните си облекла на закачалката вътре.
15. Може да си оправите косата пред дрешника, само че не си слагайте грим, не решете косата си. За тези цели отидете в тоалетната.
16. Понякога е признато дамите да влизат на закрито с връхна дреха (но не и мъжете).
 Какво споделяме на сервитьора, когато оставим приборите си по този начин Какво споделяме на сервитьора, когато оставим приборите си по този начин
В хубавите заведения за хранене всички сервитьори са експерти. Това си проличава по методът, по който ни сервират ястията, по какъв начин ни отварят винот...
17. Всички по-обемисти движимости би трябвало да се оставят в дрешника: чадъри, огромни чанти, куфари (ако няма нищо скъпо вътре).
В колата:
18. В 21-ви век не е належащо мъжът да подава ръка на дамата, когато излиза от колата. Не е наложително и да ѝ отваря вратата да влезе.
19. Ако влизате в своята кола, кавалерът, който ви съпровожда, може да ревизира дали сте заключили вратите. Разбира се, учтиво е да му предложите да го закарате, в случай че ви е на път.
20. Мъже и дами могат да седнат откъм гърба, единствено в случай че се познават задоволително добре.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР