“Всяка извънредна мярка за преодоляване за епидемията трябва да бъде

...
“Всяка извънредна мярка за преодоляване за епидемията трябва да бъде
Коментари Харесай

ЕК призова епидемията да се овладее при спазване на човешките права

“Всяка изключителна мярка за превъзмогване за епидемията би трябвало да бъде съобразена с европейските и интернационалните отговорности, поети от страните за съблюдаване на правата на индивида “. Това разяснява в понеделник представител на Европейската комисия в отговор на въпрос за изключителните ограничения, обсъждани от управляващите в Унгария.

Правителството на Виктор Орбан обмисля изключителното състояние в страната да бъде оповестено без период, а бойци бяха включени за събиране на информация от водещи компании в страната

“Всяка мярка би трябвало да бъде съразмерна и нужна “, разяснява представител на комисията, представен от Българска телеграфна агенция. Европейска комисия припомня, че демокрацията не може да работи без почтени и самостоятелни медии.

“Във време на рецесия е още по-важно публицистите да могат да правят умерено работата си, точно с цел да се пресича дезинформацията и европейците да имат достъп до значителната информация, добави представителят. Всички изключителни ограничения би трябвало да бъдат краткотрайни, в сходство с рецесията “, показва представителя на Европейска комисия.

Той отбелязва, че страните на Европейски Съюз имат пълномощието да подхващат ограниченията, нужни за запазване на здравето и публичния ред.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР