Всяка израелска сухопътна офанзива в Рафах на границата с Газа

...
Всяка израелска сухопътна офанзива в Рафах на границата с Газа
Коментари Харесай

Лидер на Хамас: Всяка израелска офанзива в Рафак ще взриви преговорите за заложниците

Всяка израелска сухопътна атака в Рафах на границата с Газа ще " взриви " договарянията за замяна на заложници. За това предизвести почитан водач на " Хамас ", представен от " Ройтерс ".

Кабинетът на израелския министър председател Бенямин Нетаняху разгласи, че е наредил на армията да създаде проект за евакуация на Рафах и заличаване на четири батальона на " Хамас ", които съгласно израелските сили са ситуирани там.

Повечето от разселените палестинци са потърсили леговище в Рафах, на границата с Египет, само че след безплодни договаряния за преустановяване на огъня по-рано тази седмица Нетаняху съобщи, че израелските сили ще продължат боевете до " цялостна победа ".

Израелската войска подреди на цивилните да се изтеглят на юг преди предходните офанзиви против градовете в Газа. Вече обаче явно няма място, където те да отидат и филантропичните организации предизвестиха, че доста хора могат да загинат.

Конфликтът в Газа стартира на 7 октомври, когато въоръжени бойци на " Хамас " нападнаха израелски градове, убиха към 1200 души - най-вече цивилни, и взеха към 250 заложници в Газа.

Израел отговори с масирана бомбардировка и наземна атака, в която починаха над 28 000 палестинци - най-вече цивилни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР