Всяка година в Лондон някои от най-опитните вкусове в алкохолната

...
Всяка година в Лондон някои от най-опитните вкусове в алкохолната
Коментари Харесай

Коя е най-добрата водка в света

Всяка година в Лондон някои от най-опитните усети в алкохолната промишленост се събират, с цел да опитат хиляди алкохолни оферти от целия свят. Събитието се назовава Международно съревнование за вино и спиртни питиета () и когато годишните резултати станат известни, могат да създадат известна или съсипят някоя марка.
 Водката и 10 от най-скъпите бутилки в света
Топ 10 на най-скъпите водки в света

Неприлично високи цени

От Forbes вземат решение да извърнат внимание какво считат съдиите за водката, най-много тъй като изборът на най-хубавата водка се оказва много непредвиден. Въпросната бутилка е Prosperous Vodka, направена от Kriol Distillery. Какво я прави толкоз забележителна? Е, за начало тя печели необикновен резултат от 99 от 100 точки. Това е задоволително, с цел да я отличи освен като най-високо оценената водка в надпреварата, само че и като една от най-високо оценените спиртни питиета във всички категории. Никоя напитка не получава съвършени 100 точки и единствено 10 от всички категории (които по никакъв начин не са малко) са с 99 точки.

Но може би още по-забележителен факт за Prosperous е от кое място идва. Дестилерията Kriol, производителите на продукта, са основани тъкмо отвън Прая - столицата на Кабо Верде. Читателите, които са добре осведомени с географията, знаят, че това е дребна островна страна на към 800 км от крайбрежията на Западна Африка. Има обаче доста малко хора, които биха си показали, че точно там се прави водка от международна класа.

" Примамлив благоухание с хлебни аромати. Лекото изтръпване на небцето е допълнено от приятната зърнена основа. " Това е дребна чат от дегустационните бележки за тази водка - тип алкохол, който постоянно е осмиван като " блудкав ".

Тайната на Prosperous е, че е направена от специфичен вид пшеница. Това придава на течността мека кремообразност и страхотни аромати. За съпоставяне, най-популярните марки водки в Съединени американски щати, в това число Smirnoff и Tito " s, са царевични дестилати. Една Prosperous Vodka в Америка коства към 35 $.

Всъщност законно водката може да се дестилира от съвсем всяка съставна част. И е значимо да запомним това, когато избираме водка в нашия магазин за алкохол. Не бива да одобряваме, че хубава водка се прави единствено тук-там с по-студен климат. Хубави водки в действителност има по целия свят - от Япония до Южна Аржентина. И даже на далечни тропически острови като Кабо Верде.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР