Всяка година списание People определя най-секси мъж на годината. И

...
Всяка година списание People определя най-секси мъж на годината. И
Коментари Харесай

Кое определя сексапила - или защо смятаме някой за по-привлекателен от друг

Всяка година списание People дефинира най-секси мъж на годината. И няма никакво подозрение, че тазгодишният победител, както и негови прародители като Чанинг Тейтъм или Майкъл Джордан имат в действителност емфатичен съблазън.
 Патрик Демпси и провъзгласяването му за най-секси мъж на годината от списание People
Ето кой е най-секси мъжът на годината

Честито на спечелилия

Но не постоянно е това, което може да се види единствено с взор. Оказва се даже, че има чисто научни аргументи, заради които някой може да бъде считан за по-привлекателен от различен. Ето какво дефинира дали един човек е секси, съгласно Yahoo Life.

Симетрично лице

Има доктрина, че симетричните лица демонстрират по-добро здраве, поради което подсъзнателно считаме, че човек с такова лице е по-подходящ за преместване на нашите гени. Друга допустима причина е обвързвана с желанието на симетрията в изкуството и дизайна.
 Снимка 642088

Но има и различен фактор - съгласно редица проучвания, мъжете са по- от лица, които са по-женствени, до момента в който дамите харесват мъжествените. И това е по този начин, даже когато лицата са по-малко симетрични - и по-малко " здрави " на външен тип.

Чувство за комизъм

Проучване, в което като методология са употребяват бързи запознанства, открива, че хората, които се считат за занимателни се възприемат и за по-привлекателни. Както и противоположното.

Гени

Специалистите са единомислещи, че гените способстват за това какъв брой ни наподобява някой. Тези гени са свързани и с, а колкото по-добре ни мирише даден човек, толкоз по-вероятно е той да е биологично съчетаем с нас.
 Снимка 642080

Освен че биологично съвместимите сътрудници се считат за по-привлекателни, те са склонни да имат и по-задоволителен полов живот и непоклатимост във връзката.

Да си " мъчнопроходим "

на Университета в Рочестър, Англия от 2020 година, открива, че играта на " сложен " усилва желанието на индивида. Една от теориите е, че хората желаят да се срещат с някого с допустимо най-висока партньорска стойност, а прекомерното неспокойствие може да се одобри като непривлекателно обезсърчение.

Съществува обаче и друга страна - хората, които имат вяра, че евентуалният им се интересува от тях, поставят повече старания, с цел да се видят още веднъж с него, спрямо случаите, когато не са сигурни в привързаността му.
 Снимка 642081

Затова, евентуално ключът е в баланса - може да се въздържаме от шерване на прекалено много информация за себе си, с цел да създадем чувство за очакване, което е по-добре от това да изглеждаме незаинтересовани или арогантни.
 Жизел Бюндхен и секси почивката ѝ в Бразилия
И на 43 Жизел Бюндхен е секси по бански

Моделът отхвърля да остарее

Личностни черти

от 2015 година, извършено измежду 10 000 мъже и дами от целия свят, открива, че качества като накърнимост, храброст, характерност и почтеност се считат за извънредно привлекателни.

Любопитното е, че желаните черти са според от мястото на живеене. Европейците се интересувт най-много от състраданието, азиатците - от духовността, а австралийците считат, че смелостта е най-значима. Северноамериканците пък намират упоритостта за най-сексапилната линия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР