Всяка година на 6 юли отбелязваме Световния ден на целувката.

...
Всяка година на 6 юли отбелязваме Световния ден на целувката.
Коментари Харесай

Голям празник! Нещо значимо се случва по света днес

Всяка година на 6 юли означаваме Световния ден на целувката. Той се празнува от 1988 година, като за първи път това се случва във Англия.

Има доста разнообразни митове за появяването на целувката. Една от тях споделя, че тя е измислена от средновековните рицари. По този метод те разбирали дали съпругите им са пили вино. Друга легенда гласи, че целувката идва от връзката сред майката и бебето.
-->
Съществуват и доста любопитни и малко известни обстоятелства за целувката. Оказва се, че буйната целувка усилва пулса с над 100 удара в минута. Освен това, тя усилва равнището на хормоните в кръвта и може да удължи живота с една минута. Също по този начин целувката оказва помощ и да отслабнем. Учени са потвърдили, че при буйна целувка се губят 6,4 калории за една минута. Тя успокоява нервната система и предотвратява напрежението.

Има и някои парадокси, свързани с целувката. Например, че тя към момента се счита за закононарушение в щата Индиана в Съединени американски щати. Там работи закон, който не разрешава на " мъжа с мустаци да целува човешко създание ". В щата Кънектикът е неразрешено дамите да бъдат целувани в неделя. В щата Айова пък локалният шериф може да арестува всеки, който целува чужд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР