Всяка година между 10 хиляди и 12 хиляди души с

...
Всяка година между 10 хиляди и 12 хиляди души с
Коментари Харесай

Колко от хората с увреждания започват работа у нас годишно

Всяка година сред 10 хиляди и 12 хиляди души с увреждания у нас стартират работа, заяви през днешния ден Кремена Калчева, основен шеф „ Услуги по заетостта “ в Агенцията по заетостта.

Тя е измежду участниците в Националния конгрес с интернационално присъединяване „ 25 години визия за по-добър живот “, чийто медиен сътрудник е Българска телеграфна агенция. Конференцията се организира в комплекса „ Златни пясъци “ и събира представители на обществения бранш – държавни институции, общини, социалноотговорни работодатели, снабдители на услуги, ръководители и екипи за услуги, представители на неправителствени организации.

Групата на хората с увреждания е с минимален % наличие в регистрите на Агенцията по заетостта, само че е доста характерна и с нея работят специфични екипи, добави Калчева. Тя напомни, че има доста стратегии и ограничения, които се финансират от държавния бюджет и подтикват работодателите да разкриват места за избран интервал от време за чиновници с увреждания.

 istock istock
Проблемът е, че компаниите желаят фрагменти, които да се впишат в работния развой от първия ден, а тези хора имат потребност от ментори, както и от подобаваща транспортна и работна среда, добави Калчева.

Тя посочи, че броят на ангажираните обществено работодатели у нас последователно пораства, усилват се и обществените предприятия. Като цяло държавните и общинските администрации в страната съблюдават условията за избран брой работни места за хора с увреждания, сподели Калчева.

Експертът заяви още, че броят на безработните с увреждания е относително резистентен през годините и те са сред 5 и 6 на 100 от всички регистрирани в бюрата по труда в страната.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bg
По тематаДо 10 000 лева за план на шеф, осигуряващ работа на инвалиди компании работодатели работа фрагменти увреждания хора .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно съдър
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР