Всяка година американските висши учебни заведения доминират класациите за най-добрите

...
Всяка година американските висши учебни заведения доминират класациите за най-добрите
Коментари Харесай

10-те най-образовани страни в света

Всяка година американските висши образователни заведения преобладават класациите за най-хубавите университети в света, като Съединени американски щати могат да се похвалят с 8 колежа в топ 10, написа Си Ен Би Си.

Въпреки че на територията на Съединени американски щати се намират някои от най-хубавите просветителни институции на планетата, Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) слага страната на шесто място в своята ранглиста за 10-те най-образовани страни в света.  

Организацията дефинира равнището на обучение на страната съгласно % хора на възраст сред 25 и 64 години, които са приключили някаква висша степен на обучение

Първото място тази година е за Канада, като съгласно Организацията за икономическо сътрудничество и раз, над 56% от популацията на страната е приключило следгимназиално обучение.

По време на Световния стопански конгрес в Давос през 2016 година, канадският министър председател Джъстин Трюдо съобщи, че образованието на канадците е най-ценният запас на страната.

„ Образованието би трябвало да дава на хората опцията да учат, да мислят и да се приспособяват. Нашите естествени запаси са доста значими и това постоянно ще бъде по този начин. Канадците обаче знаят, че това, което ни е належащо, с цел да растем и просперираме, не се намира единствено под нашите крайници, само че и сред нашите уши. “, съобщи Трюдо преди 2 години.

Ето и цялостната ранглиста:

10. Люксембург  - 42,86%

9. Норвегия -  43,02%

8. Финландия  - 43,60%

7. Австралия -  43,74%

6. Съединени американски щати  - 45,67%

5. Англия - 45.96%

4. Южна Корея - 46.86%

3. Израел  - 49,90%

2. Япония  - 50,50 %

1. Канада - 56,27%
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР